La Sâmbăta de Sus s-a schimbat operatorul de salubritate. Localnicii sunt așteptați la sediul Primăriei până la data de 15 ianuarie pentru a semna declarațiile de impunere pentru salubritate


Sâmbăta de Sus

Până la începutul acestui an societatea care se ocupa de ridicarea gunoaielor din satul Sâmbăta de Sus și din zona turistică a fost Salco Serv din Făgăraș. Luni, 4 ianuarie a.c., ridicarea deșeurilor s-a făcut de către SC Ecosistem SRL de la Victoria.

Motivele care au stat la baza schimbarii operatorului de salubritate sunt mai multe. Primarul comunei sâmbetene, Nicolae Morariu, le explică:

,, 1. Societatea Ecosistem SRL de la Victoria, înfiintata în 2011, este firma Asociatiei Intracomunitare Ecosistem, cu sediul la Victoria, din care fac parte comunele Vistea, Dragus, Arpas, Ucea, Cartisoara, Sambata si orasul Victoria. Comuna Sambata s-a autosuspendat din asociatie în 2017, nimeni nu stie din ce motive, si acum am considerat ca nu este normal ca serviciul de salubritate in comuna sa fie facut de catre firma Consiliului Local Fagaras, Salco Serv, din moment ce noi suntem printre proprietarii firmei de la Victoria.

2. Tarifele practicate de catre SC Ecosistem SRL sunt identice pentru toti membrii asociatiei, respectiv 10 ron/persoane fizice si 25 ron/persoanele juridice pe lună. În cazul in care se depaseste cantitatea de 0,25mc persoanele juridice trebuie sa plateasca diferenta. Tariful practicat de Salco era stabilit de catre CL Sambata la 11,8 ron de persoana si 120 pentru persoanele juridice, deci mult mai mare, iar acum am observat ca la Fagaras se propune un tarif de aproape 15 ron pe luna pentru persoanele fizice.

Morariu Nicolae – primar Sâmbăta de Sus

3. Era absolut necesar sa plecam de la Salco pentru ca cei de la Mediu ne amendau lunar pentru ca nu colectam selectiv gunoaiele si in perioada urmatoare o sa ne organizam sa facem acest lucru”, a explicat edilul Nicolae Morariu.

Persoanele fizice din Sâmbăta de Sus sunt așteptate la sediul Primăriei Sâmbăta până la data de 15 ianuarie pentru a semna declaratiile de impunere pentru salubritate.

Persoanele juridice vor trebuie să meargă la sediul Asociatiei de la Victoria (Primaria Victoria) pentru a semna contractele de salubritate.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.