Locul I pe judet pentru baschetbalistele de la ,,Radu Negru“


  • Vineri, 27 ianuarie, a avut loc la Brașov faza județeană a competiției de baschet fete, întrecere rezervată elevilor din învățământul gimnazial. Echipa de baschet fete a Colegiului Național ,,Radu Negru“, antrenată de profesorul Bogdan Dragoș, și-a câștigat dreptul de a participa la faza județeană, după ce a câștigat locul I la faza Regională (Făgăraș – Victoria – Rupea).

Competiția, ce a contat pentru Olimpiada Națională a Sportului Școlar, s-a desfășurat în sala de sport Brașovia și a adunat la start cele mai bune echipe din județ. Fetele de la Radu Negru au câștigat toate meciurile pe care le-au disputat si astfel au reușit să se claseze pe locul I, care asigură participarea la faza Zonală, ce va avea loc în perioada 24 – 26 martie la Dej, judetul Cluj.

,,Am avut un parcurs foarte bun, iar la final echipa de baschet fete a Colegiului a devenit campionă județeană. Vreau să le felicit pe fete pentru ambitiția, seriozitatea si maturitatea de care au dat dovadă pe parcursul întregului turneu. Primul meci pe care l-am disputat a fost dramatic. La sfârșitul timpului regulamentar scorul era egal – 8 la 8. A urmat o repriză de prelungiri de cinci minute în care s-a mentinut rezultatul de egalitate. Conform regulamentului, a mai urmat o altă repriză suplimentară în care, din fericire pentru noi, am reușit să se desprindem decisiv pe tabela de marcaj. În finală, la capătul unui joc extrem de echilibrat, am reușit să ne impunem la două punte diferență. Este o mândrie pentru noi că vom reprezenta atât Făgărașul, cât și județul Brașov la faza zonală ce va avea loc la Dej. De asemenea, vreau să menționez că noi nu am avut nici o sportivă legitimată”, a declarat profesorul de educatie fizică și sport al Colegiului național ,,Radu Negru,” Bogdan Dragoș.

Săptămâna trecută, echipa de handbal fete de la Radu Negru a obținut locul II la faza județeană. Sportivii de la Radu Negru vor mai reprezenta Făgărașul la faza județeană și la baschet băieți, fotbal, șah și tenis de masă.

Echipa de baschet fete a C. N. ,,Radu Negru” este compusă din următoarele sportive: Tabita Holhoș, Lavinia Lucaci, Sophia Groza, Paula Grecu, Natalia Văcaru, Benedetta Rotariu, Beatrice Stăneiu,  Ilinca Tănase, Cristiana Țecu și Iris Peptea.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.