Pentru că avem multe de spus!

.

Militari din 3 state lucrează la drumuri și clădiri în poligonul de la Cincu


Cincu 3În 10 iunie se va încheia în poligonul de la Cincu partea a doua a exercițiului multinațional Resolute Castle 18. Această etapă a exercițiului a debutat în 20 mai.

Exercițiul, aflat la ediția a patra, are ca scop îmbunătățirea infrastructurii pentru instrucție din cadrul Centrul Național de Instruire Întrunită Getica.

Activitatea este coordonată de Brigada 10 Geniu Dunărea de Jos, cu sprijin de personal și tehnică din Diviziile 2 și 4 Infanterie.

Zilele aceasta a avut loc rotația a doua, în care au fost implicate patru batalioane din state diferite – România, Olanda și Statele Unite ale Americii.

,,Fiecare rotație are misiuni specifice, în funcție de proiectele care au fost negociate și angajate. Etapa de acum cuprinde continuarea drumului pe culoarul de mobilitate, pe care l-am început în 2015, proiect angajat de partea americană și română. Este vorba despre 1,8 kilometri de drum, cu o lățime de 9 metri, capabil să suporte tehnică grea. Mai avem un drum de legătură, de 800 de metri, cu o zonă de aterizare, încărcare muniție și realimentare elicoptere – FARP. Lucrarea aceasta face parte dintr-un proiect mai mare, un poligon de tragere pentru mașini de luptă și elicoptere, cunoscut ca poligon nonstandard. Este angajat de partea olandeză, ca responsabil de proiect, dar cu participarea armatelor americane și române”, explică maiorul Mihai Ciută, manager de proiect la Centrul Național de Instruire Întrunită Getica, pentru Trustul de presă al MapN.

Totodată, militarii români și olandezi construiesc trei clădiri pentru camparea personalului, proiect făcut de olandezi, iar americanii vor contribui la anumite etape (instalație, acoperiș).

Militarii din CNII sunt obișnuiți să lucreze în mediu întrunit. Din 2007 ei fac asta în mod regulat și spun că se văd avantajele cooperării.

,,Misiunea noastră este de a colabora cu partenerii americani și olandezi pentru realizarea proiectelor propuse. Resolute Castle 18 se desfășoară în perioada mai-septembrie, însă rotația a doua durează trei săptămâni, în perioada 20 mai-10 iunie”, spune lt. Dan Georgescu, comandantul detașamentului românesc din rotația a doua.

Detașamentul românesc este compus din comandă și trei grupe – construcții orizontale, verticale și grupă sprijin. Militarii români au început lucrul, împreună cu partenerul olandez, la construcțiile pe verticală, fundații pentru clădiri, iar pe partea de orizontală se lucrează la platforma pentru elicoptere FARP, care implică un drum de acces și o platformă pentru aterizarea elicopterelor.

Foto: Trustul de presă al MApN

Cincu 1

Cincu 2

Cincu 4
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.