Militarul făgărăşean Dumitru Paraschiva a fost felicitat de primul ministru


Dumitru Paraschiva 2Echipa care a reprezentat România la Jocurile Invictus, desfăşurate la Sydney, Australia, a fost primită marți, 30 octombrie, la Guvern, de către premierul Viorica Dăncilă. Din lotul României face parte şi militarul făgărăşean Dumitru Paraschiva, în vârstă de 35 de ani.

Dăncilă i-a felicitat pe sportivii români și le-a transmis că sunt un model de urmat.

România a participat la Jocurile Invictus, care s-au desfășurat între 20 şi 27 octombrie la Sydney, cu o echipă formată din 15 militari, care au fost răniţi în diverse acţiuni militare. Aceştia au câştigat două medalii de aur, una de argint şi două de bronz.

Eugen Pătru a cucerit medalia de aur în proba individuală la tir cu arcul olimpic, după ce l-a învins în finală pe italianul Fabio Tomasulo cu 7-1.

Câteva ore mai devreme, echipa României, compusă din Ionuţ Butoi, Augustin Pegulescu şi Dorin Petru, obţinuse prima medalie de aur, în proba de tir cu arcul compound. În finala pe echipe, România a învins Australia (279-269).

Echipa României (Dănuţ Nicola, Ion Pârvu, Eugen Pătru) a obţinut argintul în proba de tir cu arcul olimpic, după ce a fost învinsă în finală de Italia cu 6-4.

Dorin Petruţ a obţinut bronzul în proba de tir cu arcul compund, după ce l-a învins în finala mică pe australianul Garry Robinson cu 138-137.

Prima medalie a României la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus, una de bronz, a fost adusă de Dumitru Paraschiva în proba de canotaj în sală.

La Jocurile Invictus au participat 500 militari din 18 ţări.

Ambasadorii României

,,Aţi avut tăria de a merge mai departe. Sunteţi o echipă puternică, de învingători. Am urmărit imagini de la Sidney şi am văzut pe chipurile voastre determinarea de a lupta şi de a câştiga. Aţi fost însoţiţi în permanenţă de emoţia şi mândria familiilor dvs, dar şi a milioanelor de români care au vrut să fie alături de dumneavoastră. Prin generozitatea dumneavoastră aţi depăşit Invictus. Vă mărturisesc că sunteţi un model pentru toţi românii. Vă felicit din suflet pe dumneavoastră şi pe familiile dumneavoastră”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la Palatul Victoria unde i-a primit pe militarii care au reprezentat România la Jocurile Invictus, desfăşurate la Sydney, Australia.

La rândul său, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat că militarii din echipa Invictus sunt cei mai buni ambasadori pe care i-ar putea avea România, precizând că este foarte mândru de aceştia şi de reuşitele lor

Cine este Dumitru Paraschiva

Plt. adj. Dumitru Paraschiva, născut la 1.08.1983, tată a doi copii, este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte ,,Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș. A fost rănit în anul 2009, în Afganistan.Dumitru Paraschiva 1

Pe timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, aflat într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi, concomitent, cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc.

A suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă (gradul II de invaliditate).

La Jocurile Invictus de anul trecut de la Toronto, a ocupat locurile 5 la canotaj în sală, proba de 1 minut, respectiv de 4 minute.

Pentru ediția de la Sydney, s-a antrenat la canotaj în sală și la atletism – aruncarea greutății și disc

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.