Pentru că avem multe de spus!

.

Minor agresat la Centrul de Plasament Dacia


Un minor de 14 ani a fost agresat de o angajată a Centrului de Plasament Dacia! Aceasta l-ar fi lovit pe copil cu un obiect contondent în mai multe zone ale corpului. În acest sens, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGSPC) Braşov a demarat o anchetă internă.

foto: Bună Ziua, Brașov

Evenimentul s-ar fi petrecut în cursul zilei de 29.10.2019. Potrivit martorilor, angajata centrului l-a bătut pe copil până când a început să sângereze. Aceasta a încercat să treacă totul sub tăcere şi l-a ameninţat pe copil că primeşte o bătaie soră cu moartea dacă va povesti cuiva ce a păţit.
Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov a deschis o anchetă în acest caz şi a transmis pentru bzb.ro ce măsuri au fost luate: „Cazul a fost sesizat către organele de poliţie, acestea urmând a face cercetările care le revin potrivit competenţelor. Angajatei în cauză i-a fost suspendat contractul de muncă, aceasta făcând în continuare obiectul unei cercetări interne în vederea luării tuturor măsurilor legale care se impun. Copilul faţă de care a avut loc agresiunea a fost inclus într-un program de consiliere specific acestei situaţii”. Totodată, „în vederea evitării pe viitor a unor situaţii similare vom proceda la instruirea suplimentară a personalului”, se mai arată în comunicatul instituţiei.
„Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov a reacţionat prompt în urma sesizării Aociaţiei pentru Siguranţă Urbană şi Mediere. Atât tânărul cât şi martorii au fost audiaţi. Victima, I.G, a fost prezentată pentru evaluarea leziunilor, la serviciului de medicină legală Braşov”, au transmis şi cei de la ASUM, care au publicat cazul pe o rețea de socializare. Cei de la ASUM mai susțin că la bătaie ar mai fi asistat și alte persoane.

Nu este pentru prima dată când anhajați al Centrului de Plasament Dacia ajung în vizorul anchetatorilor. Un caz similar s-a petrecut în toamna anului trecut, atunci când o altă angajată ar fi agresat un copil, de față atunci ar fi asistat și un polițist local, care, spun anchentatorii, nu ar fi făcut nimic să oprească agresiunea.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.