Pentru că avem multe de spus!

.

Mistreţii de pe fondurile AVPS Făgăraş mai pot fi vânaţi doar la pândă şi la dibuit. Vezi motivul!


Pe fondurile de vânătoare ale AVPS Făgăraş mai sunt în jur de 15 exemplare de mistreţ care pot fi vânate până la jumătatea lunii mai.

Cui nu-i place carnea de mistreţ trebuie să mai aştepte până la data de 1 mai, când se deschide sezonul de vânătoare la căprior.

Sorin Suler - presedinte AVPS

Sorin Suler – presedinte AVPS

,,Mistreţul mai poate fi vânat doar la pândă şi la dibuit. Cea de-a treia metodă de vânătoare, goana, nu se mai practică în această perioadă pentru că a început sezonul de fătare la femele. Pe fondurile noastre mai sunt în jur de 15 exemplare de mistreţ care se pot vâna. Sezonul se încheie în 14 mai 2019”, a precizat preşedintele AVPS Făgăraş, Sorin Şuler.

De la 1 mai se deschide şi sezonul la căprior. Deocamdată pe fondurile care ţin de această organizaţie nu a fost stabilită cota de recoltare la specia căprior.

,,Noi facem o evaluare a exemplarelor şi trimitem această evidenţă la Garda Forestieră. Instituţia le centralizează şi, la rândul ei, le trimite la Ministerul Mediului, care va emite un ordin cu cotele de recoltare la căprior stabilite în funcţie de gestionarii fondurilor de vânătoare”, a explicat Sorin Şuler.

Vânătorii din AVPS Făgăraş plătesc 1.000 de lei autorizaţia pentru mistreţ şi 600 de lei cea pentru căprior. Cel care vânează animalul îl ia cu totul acasă, de la carne la trofeu.

Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Făgăraş numără 7 fonduri de vânătoare. În Asociaţie sunt înscrişi 287 de vânători.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.