Pentru că avem multe de spus!

.

Mitropolitul Ardealului a fost duminică la Făgăraș. A avut un program încărcat


mitropolit 2Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie, duminică, 10 decembrie 2017, la Biserica „Sfântul Nicolae” din Făgăraș, ctitoria Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu.

Cu această ocazie s-a sărbătorit hramul lăcașului de cult și s-au prăznuit cei 320 de ani trecuți de la ridicarea bisericii.

Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Făgăraș 1, Marius Corlean, protopopul de Făgăraș 2, Ion Tărcuță și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost date grupul de tineri de la biserica făgărășeană condus de doamna preoteasă Natalia Corlean.

În aceeași zi IPS Mitropolit Laurențiu a sfințit monumentul eroilor din curtea Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul Galați.

mitropolit 1Potrivit Mitropoliei Ardealului, monumentul a fost construit în 1931 în memoria eroilor din fost comună Galați, căzuți pe fronturile de luptă din primul război mondial. În timp, monumentul a fost restaurat și s-au adăugat în lista eroilor și numele celor căzuți la datorie în timpul celui de-al doilea război mondial.

După slujba de sfințire IPS Mitropolit Laurențiu a oferit distincția „Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” primarului Municipiului Făgărăș, Gheorghe Sucaciu și profesorului Ion Bogdan de la Colegiul Național „Radu Negru” din localitate.

Ceremonia s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori și o paradă militară.  Mai apoi, ierahul a sfințit și capela mortuară ridicată în apropierea bisericii din cartierul făgărășean Galați.

Foto: mitropolia-ardealului.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *