Pentru că avem multe de spus!

.

Mitropolitul Ardealului a oficiat Liturghia de la Mânăstirea Sâmbăta


În a treia duminică a Postului Mare, la Mânăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

cof

cof

Ierarhul a liturghisit împreună cu Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și cu un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, monahul Efrem din obștea mănăstirii a fost hirotonit ierodiacon.

La finalul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Sfintei Cruci în viața duhovnicească.

„Suntem acum la jumătatea postului, este săptămâna a patra, săptămână aflată la mijlocul postului. Sfânta Cruce ne este prezentată întâi de toate ca pomul din mijlocul raiului. Crucea ne apare acum ca acel pom din a cărui roadă dacă mâncăm avem viață veșnică, pentru că roadele Sfintei Cruci nu sunt altceva decât jertfa Mântuitorului Iisus Hristos. El a și sfințit Crucea cu propriul sânge și ni S-a dăruit nouă prin Sfânta Cuminecare, prin Sfânta Împărtășanie, la Sfânta Liturghie. Deci Sfânta Euharistie este Trupul lui Hristos Cel mort și înviat, Cel care S-a răstignit pe Cruce pentru noi și pentru a noastră mântuire”, a subliniat ierarhul, citat de mitropolia-ardealului.ro.

Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au primit binecuvântare arhierească și îndemnul de a parcurge mai departe drumul duhovnicesc spre Sfintele Paști cu multă credință și fapte bune.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.