Pentru că avem multe de spus!

.

Modernizarea și reabilitarea drumului judeţean DJ 104 L Bunești – Viscri – Dacia se apropie de sfârşit


  • Modernizarea și reabilitarea drumului judeţean DJ 104 L Bunești – Viscri – Dacia, în lungime de 15,06 km, se apropie de sfârşit. Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a verificat stadiul acestui proiect realizat cu fonduri europene şi s-a deplasat la podul aflat în execuţie în localitatea Buneşti, a cărui dare în folosinţă este programată pentru luna iulie 2020.

În acest moment, proiectul de modernizare şi reabilitare a DJ 104 L, a cărui valoare totală este de 24,4 milioane de lei, a ajuns într-o fază foarte avansată. S-au efectuat lucrări de lărgire a porţiunii carosabile, reparaţii la terasamente şi podeţe, consolidări şi ziduri de sprijin, iar partea carosabilă a fost refăcută în cea mai mare parte. Pornind din satul Dacia, drumul este terminat până la limita cu intravilanul satului Viscri. Aici, pe o lungime de 760 de metri, lucrările sunt sistate momentan, urmând să fie reautorizate în conformitate cu soluţia impusă de avizul Direcţiei pentru Cultură Braşov, care prevede pavarea cu piatră cubică, anunță oficialitățile. Din Viscri, drumul este gata până în jurul kilometrului 13, unde există o alunecare de teren pentru care este în curs achiziţia execuţiei lucrării. Mai departe, drumul este finalizat până în Buneşti, la kilometrul 14+730 metri, unde este amplasat podul menţionat anterior.
Astfel, sunt toate premisele ca până la sfârşitul acestui an toate lucrările prevăzute în proiect să fie terminate.
O altă lucrare inspectată de preşedintele CJ Braşov a fost construcţia noului pod peste râul Olt, care face legătura între localităţile Comăna de Jos şi Crihalma. Şi aici lucrurile se apropie de sfârşit. În 20 iunie este programată recepţia finală şi apoi circulaţia pe pod va fi oficial deschisă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.