Municipiul Făgăraș va avea două centre de vaccinare


  • Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a aprobat, prin Hotărârea Nr. 5 din 7 ianuarie 2021, lista centrelor de vaccinare pentru faza a doua de vaccinare a populației împotriva Covid-19 în județul Brașov. Vor fi organizate 20 de centre de vaccinare în 12 localități din județ. Printre acestea, două vor fi organizate la Făgăraș.

În 12 localități din județ se vor organiza centre de vaccinare pentru populație. Printre aceste 12 localități, se numără și municipiul Făgăraș, care va avea două centre de vaccinare. Unul dintre acestea va fi la sala de sport a Liceului Tehnologic „Dr. Iaon Șenchea“, iar al doilea la sala de sport a Liceului Tehnologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

De asemenea, un alt centru în Țara Făgărașului se va organiza la Victoria, în incinta Spitalului din oraș.

Etapa a doua de vaccinare va începe în 15 ianuarie, după vaccinarea cadrelor medicale din România. În a doua etapă intră persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment sunt 1884 de centre, unde sunt internate aproape 40.000 de persoane, iar vaccinaarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. În ceea ce privește dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare, vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și persoane cu boli cronice. Se mai adaugă un număr de circa 1,5 milioane de persoane care deservesc activități esențiale. Etapa a treia a campaniei de vaccinare, care cuprinde populația generală care nu lucrează în sistemul medical sau în domenii esențiale și nu este în categorii de risc, este estimată să înceapă în luna aprilie.
One thought on “Municipiul Făgăraș va avea două centre de vaccinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.