Pentru că avem multe de spus!

.

Nu se găseşte preot pentru parohia de la Săvăstreni


 

  • Arhiepiscopia Sibiului a dat din nou publicităţii posturile vacante. Pentru a treia oară, între acestea figurează şi localitatea Săvăstreni, acolo unde părintele Cristian Bica s-a transferat la Voivodenii Mari, comuna Voila.
  • Prima dată acest post a fost scos la concurs la data de 9 ianuarie 2019, dar niciun candidat nu şi-a depus dosarul la Protopopiatul Ortodox Făgăraş.
  • Aceasta este a treia strigare pentru ocuparea postului de la Săvăstreni.
Biserica ortodoxă din Savastreni

Biserica ortodoxă din Savastreni

Nr.crt.  Post Vacant Protopopiatul Parohia Localitatea
1 Preot paroh Sibiu Sibiu-Inferior VIII Sibiu
2 Preot paroh Mediaș Biertan Biertan
3 Preot paroh Făgăraș Săvăstreni Săvăstreni

 

Pentru postul de preot paroh îşi vor putea depune dosarele preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului şi licenţiaţi în Teologie Ortodoxă – Secţia pastorală, fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului, care au susţinut examenul de Capacitate preoţească.

Certificatul de capacitate preoţească este valabil 1 an de la data susţinerii.  Începând cu sesiunea septembrie 2013, pentru candidaţii care au obţinut cel puţin media 9,00,valabilitatea certificatului este de 2 ani.

Cei care doresc să ocupe aceste posturi vor înainta cererea şi dosarul personal în termenul legal la protopopiatele de care aparțin parohiile vacante.

După expirarea termenului de depunere a dosarelor, Protopopiatele vor înainta Centrului  Eparhial dosarele cu cererile candidaţilor.

 

 

 
One thought on “Nu se găseşte preot pentru parohia de la Săvăstreni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *