Pentru că avem multe de spus!

.

O făgărășeancă a deschis prima librărie românească digitală din Italia


 

oana lelutiuOana Leluțiu are 30 de ani și trăiește în Roma de 20 de ani. Studiile și le-a finalizat în Italia – Facultatea de Limbi străine și două masterate, din care unul în Comunicare și Editorie. De aici, ne spune ea, și ideea de a deschide o librărie.

Am decis să deschid această librărie împreună cu prietenul meu, Alexandru Bejan, care este din Bacău, pentru a ne urma pasiunile. A mea pentru literatură și cultură în general și a lui pentru lumea online. Pe lângă pasiune mai sunt și motive obiective, cum ar fi dorința de a-i ajuta pe românii care locuiesc în Italia să găsească cărți în propria limbă, pentru a se simți mai aproape de casă, dorința de a-i ajuta pe copiii născuți sau crescuți aici să se apropie de limba natală în mod distractiv, prin lectură și diferite activități“, ne povestește Oana Leluțiu.

LOGO LibromLibroM, așa se numește prima librărie românească din Italia. Pe 12 decembrie 2017 a avut deschiderea. Pe platforma www.librom.it românii din Italia se pot bucura de un catalog amplu de cărți în limba română: opere clasice, cărți pentru copii, dar și publicații noi. Cărtile se comandă direct pe site-ul www.librom.it și se primesc în câteva zile acasă, ne asigură făgărășeanca. „Dorința cea mai mare și ambițioasă este aceea de a ajuta, prin puținul nostru, la îmbunătățirea imaginii noastre ca țară, să arătăm că avem o cultură foarte bogată și care merită promovată. Vrem să promovăm tot ce înseamnă cultura și arta românească“.

Potrivit tinerei, scopul acestei librării este de a apropia cât mai mult românii de propria cultură şi literatură și de a-i ajuta și apropia pe copiii născuţi și crescuţi în Italia să înveţe limba natală într-un mod mai simplu și distractiv. „Pe viitor vom organiza diferite prezentări de carte cu autori invitați din România sau care trăiesc în Italia, laboratoare pentru cei mici de lectură și de artă, cursuri pentru adulți și multe altele“, ne mai povestește Oana.

Se pot cere și sfaturi în alegerea cărților direct prin email la contact@librom.it sau pe pagina lor de facebook.

(A. ROMAN)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *