O nouă dezbatere publică privind taxa de salubritate


casa de culturaPeste 2.400 de făgărășeni au semnat pentru anularea noii taxe de salubritate, de 13 lei/persoană. Toate semnăturile au fost înregistrate marți, 27 martie, la Registratura Primăriei Făgăraș.

În acest sens, primarul Gheorghe Sucaciu a hotărât să se organizeze o a treia dezbatere publică pe această temă. Această întâlnire va avea loc joi, 11aprilie, de la ora 18.00, în sala mare a Casei de Cultură.

„Felicit inițiativa făgărășenilor de a se implica în deciziile luate de autorități. Am considerat întotdeauna că e important să aflu părerea făgărășenilor înainte de-a lua o decizie majoră pentru oraș.
La fel s-a întâmplat și cu taxa de salubritate. Am organizat două dezbateri publice înainte de-a stabili valoarea acestei taxe. De asemenea, valoarea taxei de salubritate a fost un subiect discutat în ședințele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Făgăraș, în luna decembrie 2018.
Cu toate acestea, în cursul zilei de ieri, am primit la Primărie o solicitare semnată de 2408 făgărășeni, în vederea anulării acestei taxe de salubritate. Astfel, am hotărât să avem o nouă dezbatere publică pe această temă.
Am stabilit ca dezbaterea să aibă loc joi, 11.aprilie 2019, începând cu ora 18.00, în sala mare a Casei de Cultură. Vă invit să participați la această dezbatere , în număr cât mai mare, să analizăm împreună situația managementului deșeurilor de pe teritoriul UAT Făgăraș și să luăm decizii împreună. Tot în cadrul acestei dezbateri, vom discuta și analiza câteva decizii care trebuie luate în următoarea perioadă“, a scris edilul pe pagina de facebook.

vinte
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.