Oamenii de la Demgy. Angajatul lunii februarie este fotbalist


Povestea lui Dănuţ Gavril la Demgy s-a scris cu repetiţie. A fost angajat acolo cu mulţi ani înainte, la un moment dat a hotărât să schimbe oraşul şi a plecat cu totul din Făgăraş, dar iată că prezentul îl găseşte reîntors în fabrica de la Făgăraş pe vechiul său post. Mai mult decât atât, Dănuţ împreună cu alţi colegi de muncă reprezintă societatea în competiţia de fotbal a fabricilor din Ţara Făgăraşului.

Dănuţ are 39 de ani. Este din Făgăraş, dar mama şi bunicii săi sunt din Felmer. Este căsătorit cu Claudia şi este tatăl a doi copii: un băiat de 9 ani şi o fetiţă de 1 an şi patru luni.

,,Am absolvit Liceul Industrial, specializarea tehnician în transporturi. După liceu, ca multă lume la vremea aceea din oraşul nostru, am plecat în Italia la muncă. Am locuit 10 ani în Roma şi am muncit în construcţii. Dar sufletul tot acasă m-a făcut să revin. După revenire am văzut un anunţ de angajare la Demgy şi mi-am depus CV-ul. M-am angajat aici ca reglor şi am stat 6 ani”, povesteşte Dănuţ.

Făgărăşeanul a mai încercat apoi o schimbare majoră în viaţa sa. S-a mutat cu totul din Făgăraş şi de la locul său de muncă. A ales Braşovul, care i-a devenit casă pentru următorii 4 ani. Aici, în oraşul de sub Tâmpa, a fost mecanic de întreţinere în ţesătorie.

,,Când m-am întors în Făgăraş, m-am întors şi pe postul de reglor pe care fusesem în trecut. Asta se întâmpla acum 2 ani prin luna iunie. Postul este la Departamentul Injecţie, unde suntem 9 băieţi reglori, lucrăm în schimburi şi treaba noastră este să optimizăm producţia, adică să remediem maşinile dacă apare vreun defect la vreo piesă. Eu lucrez la trei tipuri de maşini, toate automatizate, explică Dănuţ.

Dănuţ Gavril a fost desemnat în fabrică angajatul lunii februarie 2024. ,,Am primit mesaj într-o dimineaţă că sunt angajatul lunii. M-am bucurat, vă daţi seama!, spune el. Obiceiul în această companie longevivă de la Făgăraș este ca, lună de lună, să premieze un salariat care a avut rezultate frumoase la locul de muncă. Este un obicei venit din Occident, mai ales că această companie este prezentă în mai multe ţări şi este în extindere de la an la an.

Tânărul, împreună cu alţi colegi de la Demgy, este reprezentatul companiei în competiţia de fotbal care se desfăşoară între toate fabricile din Făgăraş şi împrejurimi. Dănuţ este jucător de fotbal la echipa AC Transilvania Felmer. ,,Pentru că mama mea este din Felmer, eu joc pentru această echipă. Mai sunt alţi 3 colegi de la Demgy care joacă la AC Transilvania Felmer, aflată în Liga a V-a. Şi ei stau tot în Făgăraş ca mine. Sezonul competiţional începe în martie. Însă, până atunci jucăm şi în competiţia de fotbal dintre fabrici. Fiecare fabrică are propria ei echipă, iar în cea de la Demgy suntem mai mulţi colegi din toate departamentele. Jucăm săptămânal un meci la balon. Eu sunt fundaş central, explică acesta.

 

Dănuţ Gavril, ca toţi pasionaţii şi jucătorii de fotbal, are echipe preferate. Dintre echipele româneşti el este fanul celor de la FCSB şi dintre jucători îl preferă pe Darius Olaru. La nivel internaţional, făgărăşeanul este fanul lui Real Madrid, echipă unde joacă un alt preferat de-al său, germanul Tony Kroos.

Dănuţ este exemplul de angajat care poate să îmbine în armonie serviciul cu pasiunea sa, lucru nu chiar rar întâlnit la Demgy, unde de-a lungul lunilor în care am prezentat poveştile oamenilor de acolo am dat peste mai mulţi angajaţi care şi-au dezvoltat câte un hobby în paralel cu munca sau interconectat cu munca.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.