Ofertele pentru modernizarea ,,drumului pe sub munte” pot fi depuse până în 25 martie


  • S-a lansat licitaţia pentru drumul dintre Perşani şi Ucea de Sus. Lucrarea costă 111 milioane de lei
  • Cunoscut drept ,,drumul pe sub munte”, acesta este alăcătuit din trei tronsoane de drumuri judeţene: DJ 104A – de la Perşani la Victoria, DJ 105C – de la Victoria la Ucea de Sus şi DJ 105P –  în Ucea de Sus. În total aceste trei tronsoane au o lungime de 49 km.

asfaltareConsiliul Judeţean Braşov a lansat licitaţia pentru modernizarea acestui drum, modernizare care se va face cu fonduri europene. Ofertele pot fi depuse până la data de 25 martie 2019. Lucrarea se ridică la suma de 111 milioane lei. Constructorul va executa lucrarea în 33 de luni şi va da o garanţie de 5 ani.

,,Lucrarea cuprinde modernizarea drumului interjudetean DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P, lungime totala propusa pentru modernizare 49,039 km, a trotuarelor, statii transport public, amenajare alveole statii, realizarea scurgerii apelor pluviale (rigole, santuri, drenuri, puturi absorbante), realizarea de podete transversale, podete drumuri laterale, podete accese, reabilitare 8 poduri, construire 7 poduri noi, zid de sprijin din beton armat, reparatii ziduri de sprijin existente din beton, canalizare pluviala, realizarea masurilor de siguranta circulatiei si amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferata. Contractul cuprinde si proiectare si executie deviere/protejare retele utilitati”, se arată în anunţul licitaţiei.

Criteriul de atribuire al lucrării este ,,cel mai bun raport calitate – preţ”.

Acest drum traversează următoarele localităţi: Șinca-Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria, Ucea de Sus.

Până la începerea efectivă a lucrării mai este obligatorie şi obţinerea de avize. De exemplu, Electrica a dat aviz de amplasament nevaforabil, urmând ca solicitantul să facă demersurile necesare pentru reglementarea instalaţiilor electrice.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.