Oportunități de investiții în Țara Făgărașului


camera de comert

O delegație formată din reprezentanții a patru ambasade din Uniunea Europeană a fost prezentă azi la Făgăraș, la Camera de Comerț și Industrie. Aici s-au întâlnit cu reprezentanți ai agenților economici din zonă. Scopul a fost unul simplu: oportunități de investiții în Țara Făgărașului.

Este o misiune economică organizată de Camera de Comerț și Industrie, în care am chemat câteva ambasade din Uniunea Europeană. Sunt prezenți acum cu noi atașați ai ambasadelor din Elveția, Germania și Olanda. Obiectivul este simplu, să încercăm să facem ceva pentru Făgăraș. Am chemat aceste ambasade, atașații lor, să încercăm să facem ceva cu Combinatul Chimic, care are o suprafață de 460 de ha și stă nefolosit“, a declarat Gabriel Vâju, directorul Camerei de Comerț și Industrie Făgăraș.

La întâlnire au fost prezenți și agenți economici. „Astăzi (n.r. 13 aprilie) are loc o întâlnire importantă pentru Făgăraș. O delegație de reprezentanți ai camerelor de comerț bilaterale a venit la Făgăraș să vadă cum ne prezentăm, să vadă ce pot aduce în Făgăraș, să vedem ce le oferim și noi. Sperăm să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor și să facem ca Făgărașul să crească“, a declarat Alexandru Szasz, reprezentant al Asociației Oamenilor de Afaceri „Țara Făgărașului“.

Mă aflu acum aici în calitate de președinte al Asociației Centru Regional de Dezvoltarea și Promovarea Turismului în Țara Făgărașului. Noi am trecut de prima etapă, de identificarea și promovarea obiectivelor turistice în Țara Făgărașului, acum trebuie să convingem agențiile de turism să creăm pachete turistice. Atașații ambasadelor sunt atașați economic și noi trebuie să le prezentăm oportunitățile de dezvoltare în Țara Făgărașului, pentru a transmite mai departe potențialilor investitori ce oportunități sunt aici. Ce facilități trebuie să creăm și noi, investitorii nu sunt foarte ușor de găsit și trebuie să îi atragem într-un fel sau altul“, ne-a spus și Gheorghe Sucaciu, primarul comunei Drăguș.

Coordonatorul acestui proiect este Adriana Radu, reprezentantă a unui grup de firme, proiect ce a demarat anul trecut și a avut, până acum, succes în alte zone din țară. „Ne deplasăm din București cu reprezentanți ai ambasadelor, ai agențiilor guvernamentale și ai altor instituții cum ar fi camere de comerț bilaterale în teritoriu, pentru a vedea la fața locului oportunitățile de cooperare bilaterală. Județul Brașov este al 4-lea județ în care am fost, model de succes, se pune accent pe vizitele obiectivelor care se doresc a fi implicate în modele de investiții, se dorește un avantaj al punctelor pozitive ale României pe cele trei ramuri de interes, cum sunt agricultură, industrie și turism“.

Din delegație au mai făcut parte Barbu Mihăiescu, reprezentantul Camerei de Comerț Elveția – România, Adriana Andriescu, reprezentanta agenției guvernamentale „Germany Trande Invest“, agenție din subordinea ministerului economiei din Germania și Bogdan Voiculescu – reprezentantul unei companii de consultanță din Olanda.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.