Ora Pământului la Biblioteca Municipală „Octavian Paler“


ora pamantului biblioteca2Biblioteca Municipală „Octavian Paler“ a fost astăzi, 23 martie, gazda unui program dedicat evenimentului Ora Pământului. Elevii de la Colegiul Național „Radu Negru“ au realizat eseuri cu tema „Terra – resurse vitale“.

Continuăm periplul nostru ecologic cu tema: GESTIONAREA RESURSELOR DE APĂ ȘI DE ENERGIE. Eseurile TERRA- RESURSE VITALE, prezentate de elevii Colegiului ”Radu Negru”, CONCURSUL DE ARTĂ PLASTICĂ, se înscriu în campania de conștientizare a noastră, a tuturor vizavi de problemele climatice cu care se confruntă omenirea. Fundația TERRA MILENIUL III lansează programe de dezvoltare sustenabilă în domeniul energiei, transportului și al schimbărilor climatice. Obiectivele pe care fundația și le-a propus sunt: conștientizarea și educarea copiilor și adulților în vederea protejării mediului ambiant, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, implicarea ONG-urilor pentru monitorizarea politicilor publice de mediu. O inteligență colectivă, specifică Goleman, ”naște o conștientizare” în cadrul întregii societăți. Acest tip de inteligență este transmisă tocmai pentru a cunoaște deplin, adevărul ecologic“, a declarat prof. Viorica Bica, coordonator bibliotecă.

De asemenea, profesorul Nicolae Postolache a prezentat un proiect cu tema Gestionarea resurselor de apă și energie“. „Politica de mediu a UE contribuie la ecologizarea economiei și la protejarea naturii, a sănătății și calității vieții persoanelor. „Creșterea verde” implică elaborarea unor politici integrate care promovează un cadru ecologic durabil. Inovațiile în domeniul mediului pot fi implementate și exportate, consolidând astfel competitivitatea și îmbunătățind calitatea vieții în Europa. Geosfera (solul, aerul, apa, clima), biosfera (organismul uman, ale speciilor de animale și plantele), sociosfera (probleme de interes uman) sunt domenii care suscită o atenție crescândă. Conform actului legislativ principal existent la nivel european în domeniul apei (directiva-cadru privind apa), bazinele râurilor sunt sisteme care trebuie gestionate în mod coordonat, chiar dacă sunt implicate țări diferite. Scopul legislației este asigurarea, până în 2015, a unei „stări bune” a apelor în întreaga Uniune“, prof. Nicolae Postolache.

Printre eseurile prezentate de elevi enumerăm: Alexandra Fusărău: Prima oră a pământului; Savu Andrei; Almășan Adrian: Apa ca resursă regenerabilă de energie; Florea Cătălina; Szalad Octavian: Rolul apei; Mândroc Andreea. Prevenirea și combaterea poluării apelor maritime; Botu Horia: Sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică; Ganea Giorgia: Apa alcalină.

ora pamantului bibliotecaTot în cadrul evenimentului de astăzi a fost organizat și un concurs de aetă plastică, pe care l-a câștigat eleva Trâmbițaș A.

În data de 24 martie 2018, orele 20,30 – 21.30 – ne raliem ”Orei Pământului” eveniment internațional,  care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon, emis în atmosferă la producerea energiei electrice. ”Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.