Pentru că avem multe de spus!

.

Pacientă din Țara Făgărașului, confirmată cu noul coronavirus, transportată de cadrele medicale la Săcele


  • Un nou caz suspect de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat chiar astăzi la Spitalul „Dr. Aurel Tulbure“ din Făgăraș!

O femeie de 40 de ani, din comuna Cincu, satul Toarcla, a fost testată pentru noul coronavirus zilele trecute, la internare, iar testul rapid a ieșit pozitiv. În acest sens, cadrele medicale au trimis un test și la Brașov, iar astăzi rezultatul a ieșit la fel ca primul. În acest sens, femeia a fost transportată la spitalul din Săcele.

Femeia de 40 de ani s-a prezentat la noi, la spital, zilele trecute. Înainte de internare i s-a făcut testul rapid, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Fiind infectată cu noul coronavirus, pacienta noastră a fost transferată la Secția de Infecțioase, la izolator. Iar noi am realizat un nou test PCR, exudat în gât, iar rezultatul a ieșit astăzi, este pozitiv. Pacienta a fost transportată la spitalul din Săcele“, a transmis pentru Salut Făgăraș directorul Consiliului de Administrație al Spitalului din Făgăraș, Mariana Câju.

Aceasta a mai precizat că, din cauza numărului mare de infectări, la nivel de țară, din ultimele zile, și la spitalul din Făgăraș toate cadrele medicale sunt testate. „Noi tot timpul am testat cadrele medicale. Însă acum, poate, mai mult decât de obicei. Mai ales că, doar în ultimele zile, am avut două paciente infectate cu noul coronavirus. Ținem cu tot dinadinsul să nu avem focar și la Spitalul din Făgăraș. Tocmai din acest motiv, nu doar cadrele medicale sunt testate frecvent, dar și toți pacienții care se internează. Se face un dublu triaj și pacientul este chestionat, dacă acesta ajunge la spital cu Salvarea. Este dus la un container, acolo unde i se face testul, așteptăm rezultatul și doar dacă rezultatul este negativ, pacientul este dus la Urgențe. În cazul în care este pozitiv, așa cum a ieșit și ultimei noastre paciente, va fi dus la secția de Infecțioase, în izolator și apoi transferat la Brașov“, a mai explicat Mariana Câju,

Reamintim că în Țara Făgărașului au fost confirmate, până în acest moment, cazuri de infectare cu noul coronavirus  la Victoria, Sâmbăta de Sus, la Făgăraș, Șercaia.

(Alina ROMAN)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.