Pentru că avem multe de spus!

.

Parchezi pe locurile rezervate celor cu handicap? De acum riști o amendă de 10.000 de lei


  • Începând de astăzi, 25 iulie 2020, va intra în vigoare noua lege cu privire la amenzile aplicate celor care parchează în mod ilegal pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

Până în prezent, amenda minimă era de 1.000 de lei, iar cea maximă de 2.000 de lei. Conform noii legi, cuantumul amenzii minime aplicabile va fi de 2.000 de lei, iar cuantumul amenzii maxime va fi de 10.000 de lei, ceea ce înseamnă o dublare a amenzii minime și o creștere de 5 ori a amenzii maxime.

Pe lângă amendă, mașinile celor ce parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap vor putea fi în continuare ridicate. „Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap (n.r – se va sancționa) cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, se menționează în textul legii.
One thought on “Parchezi pe locurile rezervate celor cu handicap? De acum riști o amendă de 10.000 de lei

  1. constantin ionescu

    Este foarte corect,dar….cei care trebuie sa verifice aceste masuri unde sunt?In birouri! Acum cateva luni,o soferita a parcat masina pe cele doua locuri pentru persoane cu dizabilitati,din fata mag.Carrfour,la interventia angajatului parcarii,”doamna”,s-a napustit cu amenintari ….apoi a intrat in magazin!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.