Părintele Daniel Mocanu a fost instalat în parohia de la Luța


A fost sărbătoare în Parohia Luța în data de 29 mai, nu numai pentru faptul că a fost duminică, ci și pentru că în ziua aceasta comunitatea satului a primit cu brațele deschise un nou preot.

În data de 29 mai a avut loc instalarea părintelui paroh în Parohia Ortodoxă ,,Cuvioasa Paraschiva” din satul Luța, aparținând de Protopopiatul Făgăraș.

Parohia Luța a rămas liberă după ce preotul Ivan Sebastian s-a transferat la Voila, acolo unde ieșise la pensie părintele Comșulea Mihai Virgil.

Credincioșii din satul Luța îl au de acum preot pe Mocanu Daniel, în vârstă de 37 de ani, absolvent al Seminarului Teologic de la Făgăraș. Părintele Mocanu a absolvit facultatea și masteratul la Facultatea ,,Andrei Șaguna” de la Sibiu.

,,Îi aduc mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, pentru încrederea acordată. De asemenea, mulțumiri deosebite se îndreaptă și către părintele protopop Iulian Boac pentru încurajarea pe care mi-a transmis-o și pentru că a fost prezent în mijlocul nostru în ziua instalării, precum și pentru primarul comunei Beclean, Claudiu Morescu. Nu în ultimul rând, le mulțumesc preoților care au fost la instalare, enoriașilor din parohie, apropiaților care mi-au fost alături în această zi”, a declarat preotul Daniel Mocanu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.