Pentru că avem multe de spus!

.

Pesta porcină, pericol și pentru județul Brașov! Este filtru anti-pestă la Fundata


pesta-porcunaPesta porcină s-a apropiat de Braşov, zilele trecute fiind confirmat un focar în satul Negraşi (comuna Negraşi) din judeţul Argeş, unde patru porci dintr-o gospodărie au murit din cauza acestei boli. În aceste condiţii, ieri dimineaţă, Prefectura Braşov a anunţat că Centrul Local de Combatere a Bolilor Braşov a luat măsura de a institui un punct de control rutier permanent pe DN 73, în localitatea Fundata, la graniţa cu judeţul Argeş.

„În urma ședinței desfășurate la Prefectura Brașov în data de 03 noiembrie, s-a luat decizia de a se organiza un filtru la intrarea în județul Brașov, în localitatea Fundata. Misiunea se execută în cooperare cu Poliția rutieră și DSV Brașov. Instituția responsabilă pentru această activitate este DSV Brașov, jandarmii acționează în sprijinul lucrătorilor DSV“, ne-au declarat reprezentanți ai jandarmilor din Brașov.

Argeşul este al 18-lea judeţ în care a fost confirmat un focar de pestă porcină. Totuşi, în afara cazului din Negraşi, nu au mai fost notificate alte cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate în gospodării sau în exploataţii de tip comercial din judeţ.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.