Pentru că avem multe de spus!

.

Peste 50 de oameni au donat sânge la Victoria


sangePrima campanie de donare de sânge organizată după foarte mulți ani, dacă nu chiar în premieră, în orașul Victoria, a reunit peste 70 de persoane la Așezământul social din curtea Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Dintre acestea, 52 au putut să doneze, pentru că au fost apte medical, ajutând astfel semenii aflați în suferință pe paturile de spital.

Numărul mare de donatori, dar și organizarea acțiunii de săptămâna trecută au făcut ca evenimentul să fie un real succes, au spus chiar reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Covasna, cei care au onorat invitația la această acțiune.

A fost o zi neașteptată. Surprinzătoare, la modul plăcut. Mulțumim tuturor! A fost un gest mic, pentru o faptă mare. Drumul a fost dificil, peste mână cumva, dar a meritat. Acum avem resurse și încercăm să onorăm și noi spitalele”, ne-a spus unul dintre coordonatorii acțiunii, asistenta Mihaela Demeter.

Micul Așezământ Social a fost în permanență, încă de dimineață, de la ora 08:00, sufletul faptelor bune, pentru că oamenii, indiferent de statut social, de meserie sau dacă se află sau nu la prima donare au adus, cu sângele lor, un strop de speranță în viețile bolnavilor din toată țara, acolo unde se vor resimți rezultatele colectei.sange 2

Am apreciat inițiativa societății Purolite de a organiza această campanie de donare de sânge în orașul nostru și ne-am bucurat că i-am putut sprijini cu ceea ce aveau nevoie pentru aceasta, respectiv am pus la dispoziție pentru recoltare Așezământul social Sfântul Nicolae. Donarea de sânge este un act nobil, un act creștinesc. Trebuie să-l iubim pe celălalt şi să-i înţelegem nevoia!”, a spus și gazda campaniei de marți din orașul Victoria, preotul paroh Daniel Smădu.

Mulțumiți de șansa oferită chiar în orașul lor s-au arătat și locuitorii din Victoria, care s-au prezentat la Așezământul „Sfântul Nicolae” în număr mare și care au înțeles că binele făcut se întoarce tot în bine.

Acțiunea a fost organizată de Laboratorul de Fapte Bune, inițiativă a Companiei PUROLITE România, cu sprijinul Centrului de Transfuzii Sanguine al județului Covasna și Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Victoria.

Autor: Iulia Drăghici

puroliteLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.