Pentru că avem multe de spus!

.

Petiţie de la Fabrica de Pulberi pe masa Primului Ministru


Fabrica de PulberiPrimul Ministru al României, Viorica Dăncilă, şi Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, au primit astăzi prin fax, 16 aprilie a.c., notificarea Sindicatului Liber Nitramonia- Rompiro referitoare la neplata salariilor de la Fabrica de Pulberi.

Angajaţii acestei companii, care face parte din industria de apărare a ţării, nu şi-au mai luat salariile din luna decembrie 2017. În curând, lunilor de neplată li se va adăuga inclusiv luna aprilie 2018.

Fabrica funcţionează cu capital intergal de stat, astfel încât salariile oamenilor angajaţi aici se asigură din bugetul naţional şi nu din cel al companiei.

Liderul sindical Lucian Cupu, autorul petiţiilor, a arătat în cuprinsul acestora ce salarii mici au specialiştii de la Fabrica de Pulberi Făgăraş. Un director executiv încasează lunar 2.691 de lei net, un şef de secţie 2.533 lei net, un şef serviciu 2.041 lei net.

Chiar şi cu aceste salarii mici, oamenii nu şi-au mai primit banii de peste 4 luni.

Cupu le cere Primului Minstru şi Ministrului Muncii să efectueze ,,toate demersurile necesare remedierii acestor probleme în cel mai scurt timp”.

O petiţie similară a mai fost transmisă Primului Ministru Dăncilă şi în data de 12 martie a.c. Viorica Dăncilă a rămas atunci mută la situaţia angajaţilor din această fabrică. Sindicatul speră ca măcar de data aceasta şeful Executivului să ia măsuri.

petiție 1

petiție 2
One thought on “Petiţie de la Fabrica de Pulberi pe masa Primului Ministru

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.