Podul de la Hălmeag va fi gata înainte de 30 septembrie


  • Lucrările la podul de la Hălmeag sunt în grafic, spune constructorul, care dă asigurări că acesta va fi gata până înainte de 30 septembrie.

Lucrările de construire a noului pod din satul Hălmeag sunt în linie dreaptă, în ciuda ploilor abundente de luna trecută, care au dus la creşterea semnificativă a debitului Oltului și au generat dificultăți firmei constructoare. Potrivit informaţiilor furnizate de şeful şantierului, ing. Constantin Pilat, întârzierile au fost recuperate, iar în perioada următoare, se vor executa lucrările de hidroizolaţie a podului, turnarea betonului de protecţie a hidroizolaţiei, iar apoi realizarea sistemului rutier, turnarea covorului asfaltic şi trasarea marcajelor.

Termenul de execuție pentru construirea acestui pod este 30 septembrie a.c, dar reprezentanții constructorului S.C. CONFER GROUP S.R.L estimează că vor finaliza lucrările mult mai devreme, dacă vremea va fi bună.
Valoarea contractului de lucrări este de 6.176.199,19 lei (inclusiv TVA), lucrările fiind finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Noul pod de la Hălmeag este din beton şi are o lungimea de 97,10 metri şi o lăţime de 6 metri (din care lăţimea părţii carosabile este de 5 metri). Infrastructura podului este formată din două culee (capetele de pod realizate pe malul râului) şi doi piloni cu diametru de 1,08 m. Podul are trei deschideri de câte 30 de metri, astfel că nu se vor mai forma baraje de gunoaie, crengi sau trunchiuri de arbori la picioarele acestuia, aşa cum s-a întâmplat cu vechiul pod de lemn. Calea de rulare a noului pot are lăţimea de 5 metri, cu o bandă de circulaţie lată de 4 metri şi două benzi de încadrare, de câte 50 cm. Pe ambele părţi vor fi montate parapete direcţionale.

Marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a  participat, alături de reprezentanţii constructorului, ai proiectantului şi ai firmei care asigură dirigenţia de şantier la o nouă fază determinantă pe şantierul lucrărilor de construcţie a noului pod peste râul Olt. Astfel, specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Braşov au efectuat controlul de calitate al lucrărilor, respectiv verificarea stratului suport al hidroizolaţiei podului, în scopul autorizării continuării lucrărilor.

foto: Consiliul Județean Brașov
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.