Pentru că avem multe de spus!

.

Pompierii voluntari din Cobor, instruiți să acorde primul ajutor


 

  • Un proiect la care Erwan Joliff – „Francezul din Cobor“ a muncit în ultimii ani a fost finalizat.

francezul din coborDupă cum ne-a declarat Francezul din Cobor, proiectul „Primul ajutor în cadrul pompierilor din Cobor“ a fost finalizat. Cu alte cuvinte, pompierii voluntari din Cobor vor putea interveni și în cazuri de urgență medicală, acolo unde Ambulanța sau SMURDUL nu vor putea ajunge.

Ce vrem noi să aducem în plus la serviciile noastre este intervenția pentru primul ajutor. La țară, acolo unde suntem și noi, într-o zonă mai retrasă, ambulanțele ajung mult mai greu. Iar iarna nu pot ajunge deloc. Singura soluție eficientă și susținută financiar pentru a schimba situația acestor zone din mediul rural este ce am reușit noi să facem. Am dorit să creăm o echipă de prim ajutor, dotată și cu mașină, dar și cu toate materialele necesare – defibrilator, oxigen, tot ce ține de primul ajutor. Nu vom înlocui nici Ambulanța și nici SMURD, ci doar le vom completa acțiunea, asigurând un răspuns mai prompt în caz de situație de urgență medicală. Din păcate ce am reușit să facem nu este prevăzut în sistemul oficial de urgență din România și mai trebuie încă timp pentru a fi recunoscut“, a declarat pentru Salut Făgăraș Erwan Joliff.

Autospeciala de intervenție pentru primul ajutor are în dotare trei rucsaci în care se găsește material de prima intervenție pentru traume, hemoragii și arsuri și asistență la respiratie. Saltea vacuum, atele vacuum, dispozitiv de extragere de urgență Ked, targă lopată, un defibrilator cu funcția de monitorizare ECG, un tub de oxigen și un aspirator de secreție, un stingător.

francezul din cobor masinaServiciul de pompieri din Cobor este activ încă din din septembrie 2012. De-a lungul anilor, echipa de pompieri voluntari, alături de Erwan Joliff s-a perfecționat, iar în ziua de astăzi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Cobor, comuna Ticuș, deservește o populație de peste 3.500 de locuitori.


mobila1
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.