Pentru că avem multe de spus!

.

Povestea făgărășencei care pictează în acril, realizează bijuterii din hârtie, gravează pe sticlă și pe marmură


 

cristina racheriu1A lucrat mulți ani în străinătate, a avut și o afacere proprie la Făgăraș, însă niciodată nu s-a gândit că va ajunge să picteze, să sculpteze sau să realizeze bijuterii din hârtie. Și-a descoperit pasiunea pentru artă doar în urmă cu câțiva ani. Pur și simplu s-a trezit într-o dimineață și a vrut să picteze.

cristina racheriu2Nici nu știam că aș putea să pictez. Când eram la școală, la absolut toate desenele mă ajuta mama. Credeam că nu mă pricep deloc la desen. Dar într-o dimineață, se întâmpla prin 2012, pur și simplu m-am trezit că vreau să pictez. I-am cerut fetei mele acuarele și am început să aștern pe hârtie primul meu desen. Am fost încântată de ce mi-a ieșit, așa că mi-am achiziționat pensule și acuarele. Primul meu desen a fost un peisaj în acuarelă“, ne povestește făgărășeanca.

cristina racheriu tablou3De atunci au trecut 6 ani, iar Cristina a pictat peste 40 de tablouri în pânză cu acrilice, a sculptat lumânări, a realizat bijuterii din hârtie, diverse obiecte în origami. Spune că le-a încercat pe toate.

În tablourile realizate m-am și inspirat din diverse fotografii, dar și din imaginația mea. Totul depindea de starea de spirit pe care o aveam la acel moment. Se spune că starea de spirit îți influențează munca. Așa a fost și la mine. Au fost tablouri în care am folosit multe culori închise, eram în perioada în care fiul meu se pregătea de examen și eram foarte stresată“.

cristina racheriu tablou2Nu am un atelier acasă

Atunci când se apucă de o lucrare nu se ridică de pe scaun până nu o și termină. Un tablou îl poate picta și în trei zile. Spune că nu și-a amenajat un atelier acasă.

De ce să îmi amenajez un atelier? Nu am nevoie. Pot picta și în bucătărie și în sufragerie. Dacă am inspirație, mă apuc de lucrare. Am și ajutorul copiilor mei, care mă susțin în tot ceea ce fac“, mărturisește făgărășeanca. Cu toate că și-a descoperit talentul de câțiva ani, Cristina se consideră încă la început de drum în această activitate extrem de generoasă, pentru că, spune ea, mereu este câte ceva de descoperit sau de improvizat.

cristina racheriu tablou1Nu m-am limitat la a picta pe pânză. Am dorit mereu să încerc ceva nou. Tocmai de aceea am încercat să realizez și bijuterii, diverse obiecte din ziare, hârtie, am lucrat și în origami, creion. Acum am început să lucrez pe sticlă, să gravez. Mi s-a spus că este complicat, însă nu este deloc. Chiar mi-am îndemnat copiii mei să încerce mereu ceva nou, dar mai ales să încerce și ei să deseneze. Eu cred că talentul meu, descoperit recent, îl am moștenire de la ai mei părinți. Și mama mea desenează, iar tatăl meu sculptează în lemn, pictează. Tocmai de aceea mi-am îndemnat și eu copiii să încerce și ei, talentul se moștenește, nu-i așa?“.

cristina racheriu tablouExpoziție la Fundația Culturală „Negru-Vodă“

Până acum lucrările realizate de talentata făgărășeancă au ajuns în casele prietenilor ei. Pentru că multe dintre lucrări le-a dăruit. Și-a expus tablourile într-o singură expoziție, anul trecut, la București. Iar în luna martie, mai precis luni, 19 martie, o parte din lucrări vor putea fi văzute și de făgărășeni. „Nu am știut niciodată cam ce valoare ar avea tablourile mele. Am dăruit multe prietenilor, ei au fost încântați de lucrările mele. Am primit multe comenzi, am pictat și pe pereți“, mai povestește Cristina.

Cu siguranță și făgărășenii vor fi încântați să o cunoască pe artistă. Lucrările ei vor fi expuse la Fundația Culturală „Negru Vodă“, luni, 19 martie, de la ora 17.00.

(Alina ROMAN)
One thought on “Povestea făgărășencei care pictează în acril, realizează bijuterii din hârtie, gravează pe sticlă și pe marmură

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.