Preoți noi la Veneția de Jos și Luța


Enoriașii din două sate care aparțin de Protopopiatul Ortodox Făgăraș au preoți noi. La Veneția de Jos a venit părintele Fleșariu Gheorghe Olimpiu, iar la Luța a venit preotul Mocanu Daniel.

,,Aceștia au fost hirotoniți preoți de către ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, iar acum se află în perioada de practică, fiind la prima lor parohie. Urmează ca după Sfintele Sărbători de Paști să fie instalați în parohii”, a precizat preotul protopop Iulian Boac.

pr. Fleșariu Gheorghe Olimpiu – Veneția de Jos

Parohia de la Veneția de Jos a rămas vacantă după ce preotul Alexandru Socaciu s-a mutat la biserica din cadrul Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte din Făgăraș. La rândul său, preotul Gherasim Frățilă care a slujit acolo s-a pensionat. Enoriașii din Veneția de Jos au rămas în grija preotului Fleșariu Gheorghe Olimpiu, orginar din satul Cincșor, în vârstă de 29 de ani și aflat la prima sa parohie.

Preotul Fleșariu a absolvit Seminarul Teologic de la Făgăraș, apoi Facultatea de Teologie ,,Andrei Șaguna” de la Sibiu și tot acolo și-a susținut și lucrarea de masterat.

pr. Mocanu Daniel – Luța

Parohia Luța a rămas liberă după ce preotul Ivan Sebastian s-a transferat la Voila, acolo unde ieșise la pensie părintele Comșulea Mihai Virgil.

Credincioșii din satul Luța îl vor avea ca nou preot pe Mocanu Daniel, în vârstă de 37 de ani, absolvent al Seminarului Teologic de la Făgăraș. Părintele Mocanu a absolvit facultatea și masteratul la Facultatea ,,Andrei Șaguna” de la Sibiu.

(Cristina Cornilă)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.