- Pentru cei care fie vor să scape de truda în bucătărie de Sărbători, fie vor să nu dea greș cu preparatele, tradiționale sau nu, există varianta firmelor de catering. În aceste zile, se pregătesc preparate diverse la foc continuu.
În tot mai multe familii calculele privind masa de Crăciun și Revelion se fac ținând seama nu doar de prețurile produselor, ci și de timpul câștigat dacă ar lăsa pregătirea felurilor de mâncare pe seama specialiștilor.
Așa se face că firmele de catering aproape că nu fac față comenzilor, multe dintre ele încheind deja lista. Cât despre prețuri, acestea variază, e drept, însă dacă te limitezi strict la cât poți consuma cu adevărat în aceste zile de sărbătoare cheltuiala chiar nu va fi extrem de mare.
De exemplu, un meniu special de sărbători, propus de Cuptorul Lagunei se poate ridica la 400 lei. Astfel, 220 de lei costă un platou de Crăciun, potrivit pentru 4- 6 persoane. Acesta conține cârnați de casă, tobă tradițională, caltaboș, chifteluțe de porc cu susan, mini șnițele de pui, slăniă de casă afumată, salam regal, cașcaval afumat, biluțe din brânză de burduf, salată din icre din știucă, zacuscă de păstrăv de Făgăraș, mix de legume.
De asemenea, tot la Cuptorul Lagunei găsim salată de boeuf la 50 de lei 500 g, 50 de lei piftie la 500 g, 15 bucăți de sărmăluțe tradiționale cu costiță afumată costă 115 lei. Comenzile se primesc până sâmbătă, 21 decembrie la numerele de telefon 0746.40.5555, 0746.41.55, iar livrarea se face în ziua de Ajun de Crăciun, între orele 12.00 – 14.00.
La Bistro Story Caffe se poate comanda: platou gustare rece – 4- 6 persoane, la 210 lei, platou gustare rece – 2-4 persoane la prețul de 150 lei. De asemenea, tot aici putem comanda salată de boeuf – 50 de lei la 500 g, salată de vinete – 50 de lei – 50 g, sarmale tradiționale – 25 bucăți – 120 lei, ciorbă de burtă pentru 4 persoane – 95 de lei, iar o ciorbă de văcuță pentru 4 persoane costă tot 95 de lei. La o comandă minimă de 400 de lei, Moș Crăciun vine cu un cozonac delicios. Comenzile se fac până sâmbătă, 21 decembrie, la telefon: 0754 302 52.
De exemplu, la Dulce și Sărat la Adriana au început comenzile pentru masa de Crăciun.Puteți comanda cozonaci delicioși cu ciocolată, rahat, mac, bavarez sau nucă, prăjituri de casă în 6 variante și mini-prăjituri asortate, torturi festive și macarons colorate, biscuiți cu ciocolată, cu fulgi de porumb, cu rahat, pricomigdale, turtă dulce și checuri aromate (cu ciocolată, lămaie, din turtă dulce) sau saleuri fragede. Aici, ultima zi pentru comenzi este 20 decembrie, la telefon: 0729.380.968, cu minim 3 zile înainte de livrare.
Și, după ce mesele vor fi pregătite pentru Crăciun, Atelierul de Broderie MagBro vă oferă cadoul brodat perfect. Dacă doriți cadouri personalizate care să aducă un zâmbet larg pe fața celor dragi, acum ar fi momentul să comandați. Atelierul de broderie vă stă la dispoziție cu tricouri brodate sau echipamente personalizate. Aici, comenzile se plasează până vineri, 20 decembrie, la numărul de telefon 0765.399.085.
(Alina ROMAN)