Prima zi de școală. Intrarea în școală a unei noi generații de copii la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“


  • Festivități de început de an școlar în toate unitățile de învățământ din oraș!

prima zi de scoala1Astăzi a fost sărbătoare în școlile făgărășene. După o vacanță de vară bine-meritată, elevii au revenit în bănci pentru un nou an școlar, cu ghiozdane în spate şi cu buchete de flori în mână. Cei mai mici însoţiţi de părinţii lor pentru întâlnirea, prima pentru mulţi dintre ei, cu sala de clasă.

Festivitatea de început de an şcolar a debutat în toate şcolile cu intonarea imnului naţional. De la festivităţi nu au lipsit nici oficialităţile, care au dorit să le ureze elevilor un an şcolar mai bun.

prima zi de scoala4Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu“ a ținut ca în acest an deschiderea noului an școlar să fie diferită, cel puțin pentru cei mai mici dintre școlari, cei din clasa pregătitoare. Aceștia au trebuit să răspundă la trei întrebări, pentru a primi cheia care deschidea porțile școlii. Curajoși, noii școlari au răspuns cu brio întrebărilor, iar apoi, alături de colegii lor mai mari, au intrat în noile lor clase.

prima zi de scoala5

prima zi de scoala3Când vin pe lume, copiii se nasc curioși. Și noi, ca dascăli, suntem datori să călăuzim parcursul lor prin cunoaștere, prin lume, și mai ales drumul lor cătr ei înșiși. Pentru că asta este minunat la cunoaștere, că merge în două sensuri, înspre lume și înspre tine. Ori, intrarea în școală a unei noi generații de copii trebuie să fie marcată prin anumit simboluri pe care ei le vor înțelege mai târziu, nu neapărat acum. E un drum care începe și care le va deschide lumii întregii și porțile sufletului“, ne-a spus Codrina Anghel, director adjunct la Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

prima zi de scoala2În noul lor drum școlarii au fost însoțiți și de inspectorul școlar general adjunct, profesorul Michaela Judele, care le-a spus elevilor că acesta va fi ultimul ei an de învățământ, după 40 de ani petrecuți la catedră.

Acest început de an școlar este unul special pentru mine, nu numai pentru că este cel de-al 40-lea an școlar pe care îl încep, ci și pentru că, probabil, poarta de aur a acestei profesii, pentur o vreme, s eînchide. Va începe o altă etapă pentru mine. Însă acum este un moment copleșitor pentur mine, plin de emoție, așa cum este fiecare început de an școlar, dar acum în mod special. Asta din punctul meu de vedere. Pentru toți elevii este un amestec de nostalgie, după zilele calde și frumoase ale vacanței și de nerăbdare de a descoperi lucruri noi. Le doresc din tot sufletul, tuturor, succces în noul an școlar. Atât colegilor mei, cadrele didactice, cât și copiilor, și părinților“, ne-a declarat prof. Michaela Judele, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Dacă prima zi de şcoală a fost mai scurtă, de mâine elevii vor începe efectiv cursurile.

prima zi de scoala

prima zi

2
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.