Primar de comună, impresionat de cazul medical al unei femei imobilizate la pat


  • Gest frumos. O donație făcută unei bolnave îi va îmbunătăți acesteia condițiile de viață!

 

Sâmbăta de Sus

O femeie de peste 60 de ani, care de mulți ani este imobilizată la pat, l-a impresionat pe edilul comunei Sâmbăta, Vasile Andreaș. Primarul a mers să o viziteze, după care a declarat că ,,ceva mai grav decât atât în comuna noastră nu există acum”.

Acesta nu a vrut să frunizeze informații despre boala sâmbetencei, însă nu a ezitat să prezinte cazul în public, în speranța că poate se vor mai găsi și alte forme de ajutor în comunitatea locală și nu numai. Primul ajutor a constat într-un scaun cu rotile, oferit acesteia de către Vasile Andreaș. Cu ajutorul lui, femeia poate fi scoasă afară din camera pe care nu o părăsește cu lunile.

,,Avem în Sâmbăta un caz medical care merită toată atenția. Am ales să îl împărătșesc cu voi în speranța că poate vom mai găsi împreună soluții de ajutor.

scaunul rulant primit de către bonavă

Lucia Adămoiu, care locuiește la numărul 388, este imobilizată la pat, fiind bolnavă de ani de zile. Mulți dintre voi o cunoașteți și știți că este un caz grav. În opinia mea, eu cred că ceva mai grav decât atât în comuna noastră nu există acum.

Aceasta, în vârstă de peste 60 de ani, locuiește împreună cu fiul și soțul. Ea nu a mai fost scoasă afară de mult timp, din cauza condiției sale. Vă dați seama ce înseamnă să stai în același pat cu anii? Nu poate face nimic singură, este luată din pat pe sus și pusă înapoi tot la fel. Nici pe un scaun normal nu poate sta.

Primul lucru care mi-a stat mie în putință să-l fac a fost să îi duc un scaun cu rotile. Doamna l-a primit ieri și tot ieri a putut să stea afară pentru scurt timp. Este o donație personală, nu are nimic de-a face cu administrația publică. Este un fotoliu rulant din aluminiu, pliabil, ergonomic, cu o greutate totală de 11 kg și care permite o greutate a celui care îl folosește de până la 120 kg.

Știu că sunt atâția alți sâmbeteni cu probleme medicale spre care ne putem apleca atenția și sper ca pe viitor să mai ajutăm și alte cazuri, pe moment însă am fost impresionat de situația Luciei. I-am prezentat povestea gândindu-mă că poate alte forme de ajutor nu vor întârzia să apară și de la alți binefăcători”, a explicat Vasile Andreaș.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.