Primar Ghe. Moga: ,,Doctorul Boulescu era genul de medic, pe care, dacă îl sunai la 3.00 noaptea, venea imediat la tine acasă”


Medicul de familie din Lisa, decedat în ajunul Crăciunului, va fi înmormânat joi, 29 decembrie.

Doctorul Nicolae Boulescu, după 35 de ani de profesie în satul făgărăşean, a trecut la cele veşnice în urma unui infarct. Fusese colindat în ajunul Crăciunului şi, după plecarea colindătorilor, s-a simţit rău. A murit subit, lâsând în urmă o comună care i-a fost casă trei decenii şi jumătate şi ai cărei locuitori i-au fost pacienţi tot atâta vreme.

,,Doctorul Boulescu era medic în Lisa din 1987, eram buni prieteni. Era genul de medic pe care, dacă îl sunai la 3.00 noaptea, venea imediat la tine acasă sau, dacă îi spuneai că te întâlneşti cu el la cabinet, ajungea înaintea ta acolo. Nu ştiu dacă se va mai găsi vreodată un asemenea medic. El va fi înmormântat în Lisa, în cimitirul satului, acolo unde Biserica Ortodoxă i-a dat un loc de veci.”, a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

Potrivit edilului, medicul locuia într-un apartament din cadrul dispensarului.

Deocamdată nu se ştie când va veni un alt medic de familie în Lisa. Sunt mai multe comune în judeţul Braşov care nu au medici de familie, iar aceasta este o problemă care persistă şi la nivel naţional de mai mulţi ani. Mulţi medici nu acceptă să profeseze în zone rurale chiar şi atunci când li se pun la dispoziţie locuinţe de serviciu. Chestiunea găsirii unui medic nou pentru comună îi revine, conform primarului, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi nu administraţiei locale. Tot această instituţie este cea care, din anul 2016, este proprietara dispensarului din Lisa, dispensar care până atunci fusese intabulat pe Ministerul Sănătăţii.

Doctorul Nicolae Boulescu avea trei copii (doi băieţi şi o fată), care au fost crescuţi în Lisa. Ei au făcut şcoala generală în satul făgărăşean.

Medicul va fi îngropat mâine, 29 decembrie, începând cu ora 13.00. Până atunci, cei care vor să ia rămas bun de la medic – pacienţi, rude sau prieteni – trebuie să ştie că sicriul său se află la Biserica mică din Lisa.

Oamenii din Lisa i-au purtat un mare respect medicului şi asta se vede şi din mesajele care au curs pe Facebook în zilele următoare morţii sale. ,,Plecarea sa dintre noi este o grea pierdere, ce a lăsat un gol imens pentru totdeauna. Adio, dragă ,,domnule doctor”… ,,pe mai târziu”, cum spuneați adeseori sau cum va decide providența. De acum, veţi trăi veșnic în amintirea noastră! Vom vorbi despre dumneavoastră în gândurile și în rugile noastre către ceruri! Fie ca bunul Dumnezeu să așeze sufletul în rândul celor drepți și să-i dea pacea veșnică.,”, a scris psihologul Laura Deac pe Facebook, originară din Lisa şi pacientă a medicului Boulescu.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.