Primăria care a rămas cu bani la finalul anului


Primăria Şercaia

Primăria Şercaia

În ultimii ani a devenit tot mai rar întâlnit ca unităţile administrative să rămână cu bani necheltuiţi la finalul exerciţiului bugetar. Excedentul bugetar este aproape o excepţie. Cu atât mai mult cu cât suma este excedentară este mare. Un astfel de caz este comuna Şercaia care a încheiat anul financiar 2019 cu un plus de 900.000 de lei. Aceşti bani au rămas nefelosiţi şi vor fi utilizaţi în alte scopuri în decursul acestui an.

,,Avem un excedent bugetar de 900.000 de lei. Pot să vă spun că acest fapt se datorează procentului mic cheltuit cu salarizarea şi cu bunurile materiale. Adică, doar 17% din bugetul pe anul anterior s-a dus pe salariile angajaţilor din primărie şi tot circa 17% din buget a reprezentat partea de cheltuieli materiale. Restul banilor s-a cheltuit pe investiţii”, a declarat primarul Cristinel Paltin.

Edilul ştie de pe acum cum vor fi utilizaţi banii din excedentul bugetar: pe infrastructură. Pentru închiderea totală a lucrărilor de canalizare în satul Şercaia, pe lângă fondurile nerambursabile, autoritatea locală trebuie să asigure o cofinanţare de 1.000.000 de lei. 90% din această cofinanţare, spune primarul, va fi suportată din excedentul bugetar înregistrat la finalul anului trecut.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.