Pentru că avem multe de spus!

.

Primăria comunei Cincu a comandat 1.000 de măști de protecție și le va distribui localnicilor


Autoritățile județene de la Brașov recomandă ca cetățenii să poarte mască de protecție sau orice altă formă de protecție în public. Recomandarea a fost făcută de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În Suceava, Galați, Iași, Maramureș și Vaslui, purtarea măștilor este obligatorie, nu numai o recomandare.

Încă înainte de existența acestei recomandări în județul nostru, Primăria comunei Cincu a comandat achiziția unui lot de 1.000 de măști.

,,Măștile vor fi distribuite la oamenii din Cincu și Toarcla. Dăm cel puțin o mască la fiecare familie, pentru că acum se apropie sărbătorile și oamenii mai ies din gospodării la cumpărături, astfel încât se vor proteja pe ei, dar și pe cei din jur. Sunt măști care pot fi refolosite, se pot spăla și călca“, a explicat primarul Sorin Suciu.

Săptămânal, autoritățile de la Cincu fac dezinfecții în spațiile publice în ambele sate ale comunei. Miercuri este programată o nouă rundă, spune edilul, în care vor fi dezinfectate străzile, trotuarele, dispensarul, grădinița, sediul Primăriei. Dezinfecția se face cu firma Primăriei și cu două echipe de muncitori, care au fost dotați cu măști de gaze, combinezoane și mănuși de protecție.

La ora aceasta în comună sunt 46 de persoane aflate în izolare la domiciliu, venite din țări precum Germania și Franța. Numărul celor izolați nu rămâne constant, pentru că unii ies din perioada de izolare, pe când alții – care au venit mai recent în țară – abia intră în auto-izolare.

Primăria din Cincu, din bugetul propriu, asigură în această perioadă o masă caldă mai multor localnici. ,,Avem 60 de copii și 30 de vârstnici cărora le oferim zilnic o masă caldă, pregătită în cantina noastră socială. Persoanele în vârstă nu mai au aparținători care să îi îngrijească, iar copiii sunt dintre cei care au părinții în străinătate sau provin din familii fără venituri”, spune edilul.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.