Primăria Făgăraș a încheiat anul 2019 cu un excedent bugetar de peste 2 milioane de lei


  • Utilizarea excedentului bugetar, aprobată în ședința extraordinară de CL

Primăria Făgăraș a încheiat anul 2019 cu un excedent bugetar de 2,3 milioane de lei. Bani care vor fi folosiți, în perioada următoare, pentru acoperirea eventualelor goluri de casă.

La ședința extraordinară de Consiliu Local, ce a avut loc miercuri, 8 ianuarie, pe ordinea de zi s-au aflat trei proiecte de hotărâre, toate trei referindu-se la excedentul bugetar al municipiului și cum va putea fi el folosit. Astfel, suma de 2 milioane de lei din excedentul bugetului local pe anul 2019 va fi folosită pentru acoperirea eventualelor goluri din casă.

De asemenea, consilierii au aprobat și utilizarea sumei de 3.500.144,30 lei din excedentul bugetului centralizat al instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii ale lui 2019 pentru acoperirea definitivă a eventualului deficit bugetar al acestei secțiuni la sfârșitul exercițiului bugetar.

„În ședința de Consiliu Local de la început de an trebuie aprobat excedentul bugetar, așa cum prevede legea. Noi avem un excedent bugetar de 2,3 milioane de lei, excedent pe care l-am aprobat în această ședință extraordinară. Al doilea proiect de hotărâre s-a referit la un împrumut din acest excedent pentru mai multe cheltuieli de funcționare, până când se va aproba bugetul local pe 2020. Iar un al treilea proiect de hotărâre a fost aprobarea excedentului tuturor instituțiilor subordonate. Fiecare instituție – spitalul, școala, clubul sportiv, casa de cultură, muzeul, fiecare dintre acestea are un excedent. După cum știți, în 6 ianuarie a fost prima zi de lucru, noi am convocat șeidnța extraordinară în 8 ianuarie. Am făcut acest lucru tocmai pentru a ne încadra, conform legii“, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.