Pentru că avem multe de spus!

.

Primăria Făgăraș invită făgărășenii să stingă lumina pe 30 martie – Ora Pământului


ora pamantuluiCa în fiecare an și municipiul Făgăraș va stinge lumina sâmbătă, 30 martie, atunci când se va organiza ORA PĂMÂNTULUI.

Anual, Municipiul Făgăraș participă la evenimentul internațional EARTH HOUR/ORA PĂMÂNTULUI, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon, emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

La evenimentul Ora Pământului, de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, oamenii de pretutindeni sunt îndemnați să stingă lumina pentru o oră în intervalul orar 20.30 – 21.30, să se angajeze în acțiuni de mediu în fiecare zi, să-și schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

Peste 180 de țări și teritorii se reunesc și anul acesta pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și pierderii biodiversității, dar și pentru a inspira oameni, guverne, comunități.

În acest an Primăria Făgăraș face un apel către toate instituțiile făgărășene să le alăture Earh Hour – Ora Pământului, iar cetățenii sunt îndemnați să stingă lumina în intervalul orar 20.30 – 21.30.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *