Primarul a invitat-o pe Raluca Turcan la ședința Consiliului Local


După ce deputatul Raluca Turcan a făcut un comentariu, într-o postare pe Facebook, referitor la primarul Gheorghe Sucaciu, edilul Făgărașului a făcut următoarea mutare: a invitat-o pe Raluca Turcan (PNL) să asiste la ședința de Consiliu Local care va avea loc joi, 10 noiembrie 2022, de la ora 17.00, la Casa de Cultură.
,,Condamn cu fermitate orice act de violență. O fac și acum, când din Făgăraș vin vești care mă îngrozesc. Primarul PSD Gheorghe Sucaciu a chemat făgărășenii la Casa de Cultură pentru a-i forța pe consilieri să voteze așa cum dorea el.“, scria Raluca Turcan în data de 2 noiembriue, după o ședință tensionată a Legislativului făgărășean.

Raluca Turcan – foto Digi24

,,Stimată doamnă deputat Raluca Turcan, sunteți într-o gravă eroare. Până de curând, cred că nu v-a interesat vreodată în mod real soarta municipiului Făgăraș. Ce-i drept, scandalurile adună mai multe like-uri pe facebook decât o implicare în probleme reale. (…) Nu am forțat pe nimeni, fiecare consilier fiind liber să voteze așa cum îi dictează conștiința. Am convocat ședința de consiliu local într-un spațiu public mai încăpător (în cazul de față – sala mare a Casei de Cultură) la cererea mai multor făgărășeni care și-au exprimat dorința de a se adresa consilierilor.”, îi răspundea primarul Sucaciu, în aceeași zi.

Gheorghe Sucaciu, primar municipiul Făgăraș

După schimbul de replici în mediul virtual, edilul a făcut pasul spre un dialog.
I-a invitat la ședința Consiliului Local pe șefii partidelor de la județ, pe prefect, reprezentanți ai presei naționale și județene și, nu în ultimul rând, pe deputatul Raluca Turcan.
,,În vederea unei abordări raţionale a situației ivite în ultima vreme, odată cu convocarea ședinței ordinare de Consiliu Local, care va avea loc în data de 10 noiembrie, am decis să-i invit la ședință și pe principalii lideri politici județeni, pe doamna deputat PNL Raluca Turcan, pe prefectul județului Brașov dar și instituțiile de presă brașovene și centrale, care au relatat în ultima vreme despre situația din municipiul Făgăraș”, a precizat Gheorghe Sucaciu.
Acesta a explicat că prin invitația lansată nu dorește ca liderii politici să influențeze în vreun fel deciziile de vot ale propriilor consilieri locali, ci să considere întâlnirea din această după-amiază ca o mediere.
Astfel, cei care au primit invitații scrise de a participa la ședința de consiliu sunt:
• PNL – Adrian Veștea, președ. Org. Județeană a PNL
• PSD – Marius Dunca, președ. Org. Județeană a PSD
• USR – Ambrozie Irineu Darău
• FDGR – Paul Jurgen Porr, președinte FDGR
• Partida Romilor Pro Europa – Ionuț Androne
• Instituția Prefectului Județul Brașov – Cătălin Văsii, prefect
De asemenea, a fost invitată și doamna deputat PNL Raluca Turcan.
Instituții de presă județene și naționale invitate: Digi24, News Brașov, Transilvania 365, Biz Brașov, Metropolitan Bv, Bună Ziua Brașov, MyTex, ProTv Brașov, B1Tv, Realitatea Plus, Observatorul de Brașov, Antena3, RomâniaTV.
Întâlnirea din această după-amiază este programată pentru ora 17.00. Intrarea este liberă și poate participa orice cetățean al municipiului.
One thought on “Primarul a invitat-o pe Raluca Turcan la ședința Consiliului Local

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.