Pentru că avem multe de spus!

.

Primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin. ,,Am primit puține pachete cu produse alimentare de la Uniunea Europeană și mă bucură acest lucru”


  • Zilele acestea, primăriile din țară împart mii de pachete cu produse alimentare oferite gratuit de Uniunea Europenă categoriilor defavorizate.

La Primăria Șercaia au venit 156 de pachete cu produse alimentare de la Uniunea Europeană, cele mai puține din zonă. Primarul Cristinel Paltin spune că nu este de acord cu primirea aceste pachete, întrucât nu se împart echitabil.

,,Comuna Șercaia a primit cele mai puține ajutoare de la Uniunea Europeană din zona noastră. Nu lucrul acesta mă încântă. M-aș fi bucurat dacă n-am fi primit deloc aceste ajutoare, că doar nu suntem invalizi! Atât timp cât nu suferim de vreo boală, trebuie să ne câștigăm singuri existența! Sunt total împotriva acestor ajutoare, întrucât creez o mare nemulțumire. La unii le dau, iar la alții nu. Toți vor să ia aceste ajutoare, inclusiv cel care a lucrat 40 de ani la vreo întreprindere și are acum o pensie de 600-700 de lei. Însă ajutoare primesc doar cei care nu au lucrat niciodată, au copii și primesc pe inserție pentru toți membrii familiei. Mă bucur că avem cele mai puține ajutoare primite din toată zona. Pentru mine nu este reprezentativ acest lucru. Nu dau ajutoare pentru voturi. Nu este echitabil față de ceilalți locuitori ai comunei. Dar nu am ce face, mă supun legii și le voi împărți așa cum dictează legea și așa cum sunt întocmite tabelele de către AJPIS (Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială nr). Ajutoarele au venit deja și la noi, am început să le distribuim  cât mai repede. Să nu se interpreteze că le dau în campania electorală”, a explicat primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.

Acest program se derulează  prinProgramul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2019/2021. Beneficiare sunt persoanele care au un venit minim garantat și cele care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei. Un pachet conține făină albă de grâu (5 x 1 kg), mălai (4 x 1 kg), paste făinoase (2 x 400 g), ulei (4 x 1 L), zahăr (2 x 1 kg), orez (4 x 1 kg), conserve cu carne de vită (5 x 300 g), conserve cu carne de porc (3 x 300 g), pate de ficat de porc (5 x 200 g), compot de fructe (2 x 720 ml), gemuri (360 g + 360 g).

(A. R.)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.