Primarul Sucaciu, revoltat pe hotârârea care s-a luat cu privire la Casa de Pensii Făgăraș


Casa Locală de Pensii din Făgăraș va fi tansformată într-un punct de lucru fără personalitate juridică. Casa Județeană de Pensii de la Brașov va absorvi instituția de la Făgăraș, reorganizare impusă de la nivel central pentru reducerea cheltuielor la buget. Edilul Gheorghe Sucaciu dezaprobă inițiativa desființării instituției locale.
Iată comunicatul primarului:
,,În data de 25.09.2023, am fost informat că la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice (instituție aflată sub tutela PNL, atât la nivel național cât și la nivel județean) s-a luat hotărârea de a se desființa Casa Locală de Pensii Făgăraș, prin absorbție la instituția județeană.
Înainte de a fi desființată, Casa Locală de Pensii Făgăraș deservea interesele a peste 24.000 de persoane, provenind din 97 de localități ale județului, majoritatea lor fiind vârstnici.
Casa Județeană de Pensii Brașov propune înființarea unui PUNCT DE LUCRU la Făgăraș, deservit de către un număr de 7 consilieri. Consider această soluție ca fiind inoportună. Pentru acest punct de lucru se propun doar activități de preluare/înregistrare a dosarelor și oferirea de informații, forma nouă de organizare propusă neavând personalitate juridică proprie, așa cum avea instituția care tocmai a fost desființată.
La nivel național urmează fie luate o serie de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare și utilizarea eficientă a fondurilor publice. Totuși, prin desființarea Casei Locale de Pensii Făgăraș, consider că reducerile de cheltueli rezultate în urma acestei acțiuni nu vor putea să justifice pe deplin disconfortul și neplăcerile la care vor fi supuși beneficiarii arondați fostei Case Locale de Pensii Făgăraș.
Solicit public Casei Județene de Pensii Brașov și Casei Naționale de Pensii Publice să revină asupra deciziei de desființare a Casei Locale de Pensii Făgăraș, instituție care deservea interesele a peste 24.000 de beneficiari din 97 de localități ale județului Brașov (aproximativ jumătate de județ).
Îi rog public, de asemenea, pe toți parlamentarii PSD din județ SĂ SPRIJINE demersul meu de REÎNFIINȚARE a Casei Locale de Pensii Făgăraș. Fac, de asemenea, un apel și la ceilalți senatori și deputați din Țara Făgărașului să își ofere aportul pentru soluționarea acestei situații.
Este în interesul cetățenilor din Țara Făgărașului ca această problemă să fie soluționată în cel mai scurt timp cu putință și de aceea, în ceea ce mă privește, voi face tot ceea ce este necesar pentru ca decizia de desființare a Casei Locale de Pensii Făgăraș să fie anulată.”

Potrivit organigramei Casei Județene de Pensii Brașov (cea care se găsește pe site-ul instituției), Casa Locală de Pensii Făgăraș se afla până acum în subordonarea directă a directorului executiv, împreună cu alte două direcții (click pe organigramă pentru a se mări).

 

 

 
One thought on “Primarul Sucaciu, revoltat pe hotârârea care s-a luat cu privire la Casa de Pensii Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.