Pentru că avem multe de spus!

.

Primele informații despre începere școlilor în Țara Făgărașului: scenariu galben, învățământ hibrid


De când cu pandemia, am aflat cu toții de scenariul verde, de cel galben și de cel roșu.

Colegiul Național ,,Doamna Stanca”

Scenariul verde înseamnă că începerea școlii se face cu toți copiii fizic la la ore, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul galben presupune un învățământ hibrid, care înseamnă participarea zilnică la ore a tuturor copiilor de la clasa pregătitoare, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea distanțării, pe de o parte, și revenirea parțială, prin rotație, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu sau predarea on-line pentru aceste din urmă clase.

Scenariul roșu înseamnă învățământ exclusiv on-line.

,,În Țara Făgărașului și în județul Brașov în general, aproape toate școlile vor începe activitatea în 14 septembrie după scenariul verde, care înseamnă un învățământ hibrid. Adică la școală vor fi prezenți fizic elevii de la pregătitoare și elevii din clasele terminale – a VIII-a și a XII-a – , iar pentru ceilalți se face învățământ on-line sau sunt chemați la ore prin rotație. Scenariu roșu avem doar la Ghimbav, localitate în care există o singură școală. Oricum, fiecare școală va decide concret împreună cu Consiliul de Administrație cum se vor desfășura orele. Într-o școală pot fi, de exemplu, două clase diferite cu două scenarii diferite. Dacă într-o clasă învață copii cu astm sau cu alte tipuri de handicap, de pildă, se va aplica un scenariu aparte. Se poate împărți clasa în două, unii vin la școală, pentru alții profesorul intră și le predă on-line. Mergem din aproape în aproape, nu putem spune ce se întâmplă pe termen mai lung”, a declarat prof. Ion Negrilă, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Brașov (ISJ).

Să nu uităm că în 27 septembrie și în 6 decembrie tot în școli se vor organiza și secții de votare, astfel că este de așteptat să mai apară modificări la aceste scenarii.

(Cristina Cornilă)

 


Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.