Pentru că avem multe de spus!

.

Printre făgărășeni: invenția unui făgărășean – rețetă proprie de cafea!


ovidiu cafeaDe peste șapte ani este implicat în industria cafelei. El este cel din spatele automatelor de cafea Cafe Duo din Făgăraș. Însă în acest an s-a gândit… și a și reușit, să ducă brandul creat de el la un nou nivel. A creat propria rețetă de cafea și vrea să o lanseze pe piață! Este vorba despre făgărășeanul Ovidiu Maftei.

Ovidiu are 30 de ani, însă a intrat în industria cafelei pe când avea 23 de ani. ,,De meserie sunt tehnician în telecomunicații, cu experiență de 11 ani de grădinărit în Germania. Toată nebunia asta cu automatele de cafea a început prin 2010. În toamna acelui an mă întorsesem din Germania și m-am angajat la firma ce avea pe atunci parcările prin oraș. Țin minte că aveam o vestă reflectorizantă pe care scria ,,inspector parcări’’. Și cum umblam prin oraș, printre mașini, fiind noiembrie, era foarte frig. Țin minte că nu aveam de unde să cumpăr ceva să mă încălzesc. După o lună de alergat printre parcări și mașini mi-am dat demisia și atunci am cumpărat primele automate de cafea. Și de atunci a început nebunia’’, își amintește Ovidiu. Primul automat de cafea a costat 900 de euro, iar în doar câteva luni avea deja două, amplasate la două magazine din Făgăraș. Pe atunci cafeaua era adusă din Olanda. Și pentru că a văzut că mica lui afacere începe să înflorească, s-a gândit să o extindă. L-a acaparat și pe fratele lui în mica lui industrie a cafelei. ,,Pe atunci nu aveam nici un nume de firmă. Fiind nevoit ca în următorul an să plec din nou în Germania (lucram acolo doar vara, la amenajări spații verzi) l-am lăsat pe fratele meu să aibă grijă de noile aparate – să le alimenteze, să le curețe zilnic. Și pentru că tot eram doi în această nouă afacere, ne-am numit cafeaua – CafeDuo’’. Iar acum, după 7 ani de activitate cei doi au peste 50 de aparate de cafea amplasate în toată Țara Făgărașului.

ovidiu cafea2Nume de cafea – CafeDuo Espresso

Anul 2017 și începutul lui 2018 au devenit, însă, pentru CafeDuo, un noment de cotitură. Cei care au inventat marca, răspândită în multe localități din Țara Făgărașului, s-au gândit să ducă toată afacerea la un nou nivel. ,,Din 2017 am început să ne personalizăm paharele cu sigla noastră, iar la începutul lui 2018 am reușit să ne îndeplinim un vis: să avem propria noastră cafea, după rețeta noastră, după gustul nostru. CafeDuo Espresso este numele cafelei. Este o cafea perfect echilibrată, cu un gust aromat, cu un procent de 80% Robusta și 20% Arabica’’, ne mărturisește Ovidiu. Momentam noua rețetă de cafea este în teste, însă frații Maftei doresc să o scoată pe piață. ,,Suntem atât de încântați și de entuziaști! Noua rețetă de cafea este boabe, este cu totul altceva când îți macini tu cafeaua acasă. Vezi exact ce pui la măcinat. Plus de asta, eu o prăjesc săptămânal, adică îmi ajunge la cel mult două zile de la prăjire. Și iau atât cât se cere pe piață. Acum avem o colaborare cu un bucureștean. El aduce boabele verzi din Brazilia și le prăjește. De această dată m-am interesat să lucrez cu cineva din România, ca și banii investiți să rămână tot aici’’.

ovidiuPlanuri de viitor

Investiția în noua rețetă de cafea a fost, pentru început, de 2.500 de euro. Însă Ovidiu are planuri mari de viitor cu noua rețetă. ,,Acum avem în plan să scoatem o cafea Premium. Aici, însă, suntem încă în perioada de teste. Probabil va mai dura ceva timp până să o scoatem pe piață. Și asta pentru că întâi vreau să mă asigur că iese perfectă’’. CafeDuo Espresso este o cafea ideală și pentru toate tipurile de expresoare. O cafea aromată, gustoasă și perfectă, de ce nu, pentru diminețile din Făgăraș. Merită încercată! Pentru mai multe detalii:

http://www.automate-fagaras.com/.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.