Pentru că avem multe de spus!

.

Proiectul „Educația, o cale spre viitor“, la final


IMG_5564Proiectul „Educația, o cale spre viitor“, implementat în localitatea Șercaia a ajuns la final. Marți, 28 februarie, în sala de ședințe a primăriei, a avut loc conferința de închidere a proiectului.

IMG_5558Proiectul „Educația, o cale spre viitor“ a vizat, inițial, un număr de 40 de copii provenind din categorii vulnerabile. După facilitatea PLUS, numărul copiilor a crescut la 60. Obiectivele proiectului au vizat înfiinţarea unui Centru de zi care să ofere servicii de asistenţă educațională integrată pentru acești copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani; înființarea unui Centru de Incluziune Socială cu atributii de consiliere ocupațională si sprijin, pe o perioadă de 7 ani, pentru persoanele de etnie romă, cu vîrsta cuprinsă între 16 și 29 de ani; promovarea incluziunii sociale a populației de etnie romă, pe piața forței de muncă, facilitând accesul egal la un loc de muncă prin formarea profesională a 56 de beneficiari cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, specifică și adaptată atât pentru femei cât și pentru bărbați la cerințele pieței muncii din zonă. De asemenea au fost organizate un număr de 3 tabere, la care au participat beneficiarii Centrului de Zi. Tot în cadrul proiectului au fost desfășurate, în perioada 19.01.2017- 22.01.2017, cursuri de instruire pentru manager proiect. Scopul cursului de instruire în manager de proiect a urmărit dezvoltarea abilităţilor de planificare, organizare și coordonare a elementelor componente ale unui proiect dedicat exclusiv grupurilor vulnerabile“, ne-a spus Alina Badea, coordonatorul proiectului.

Proiectul „Educația, o cale spre viitor“ a fost implementat în perioada noiembrie 2014-februarie 2017 cu un buget de 601.358,20 lei, din care 85% fonduri norvegiene și 15% bugetul de stat. Implicați au fost Primăria Șercaia, Școala Generală Șercaia și Asociația Romilor din Făgăraș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.