Proiectul eficientizării energetice a patru blocuri din Făgăraș, cu cofinanțare din fonduri europene, avansează. A fost semnat contractul de execuție


Proiectul eficientizării energetice a patru blocuri din Făgăraș cu cofinanțare din fonduri europene avansează. Joi, 24 noiembrie, reprezentanții Primăriei Făgăraș au semnat contractul de execuție a lucrărilor cu firma S.C. CAREX GROUP S.R.L.

Amintim că procedura de atribuire a contractelor pentru proiectare tehnică și execuția lucrărilor s-a derulat cu dificultate. Cererea de finanțare a proiectului a fost depusă în luna februarie 2018, iar contractul de finanțare s-a semnat în luna februarie 2019, după finalizarea procedurilor de evaluare, iar în luna octombrie 2020 s-a inițiat procedura de atribuire a contractelor pentru proiectare tehnică și execuție lucrări.

Însă nu s-au prezentat ofertanți. După consultarea Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, s-a decis contractarea serviciilor de proiectare separat. Astfel, în luna august 2021 s-a elaborat proiectul tehnic care a fost aprobat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și s-a lansat procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor.

Procedura a fost publicată de mai multe ori fără a fi finalizată, deoarece nu au fost depuse oferte comerciale. În luna septembrie 2022, în urma reluării acestei proceduri s-au înscris trei participanți dintre care doar unul a depus ofertă, contractul cu acesta fiind semnat ieri, 24.11.2022.

Pentru realizarea acestei investiții se vor efectua lucrări de reparații la acoperiș și fațade, se va realiza izolarea termică a pereților exteriori, a ferestrelor, a zonei de intrare în scară, a soclurilor și se va face termoizolarea planșeului peste ultimul nivel. De asemenea, se vor închide balcoanele și se va dota iluminatul din casa scării cu instalație de iluminat cu corpuri noi de tip LED și senzori de mișcare.

Proiectul “Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din Municipiul Făgăraș, Județul Brașov” este un proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020 iar valoarea lui este de 6.215.852 de lei cu TVA inclus.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 7 luni de la emiterea ordinului de începere iar termenul de finalizare al proiectului este 31 decembrie 2023.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.