Pentru că avem multe de spus!

.

Protopop nou la Făgăraş


Începând cu data de 1 aprilie 2019 atribuţiile de conducere a Protopopiatului Ortodox Făgăraş vor fi preluate de preotul Iulian Mihai Boac. Acesta este paroh în satul Recea la Biserica ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi îi succede la conducerea Protopopiatului preotului Marius Corlean.

Protopopiatul Ortodox Făgăraş

Protopopiatul Ortodox Făgăraş

Părintele Corlean şi-a înaintat demisia cu data de 1 aprilie 2019. ,,Este un pas care vine firesc. Îmi doresc tare mult să mă ocup mai mult de suflete decât de hârtii, rapoarte, probleme nesfârşite”, a declarat acesta.

Cel care îi urmează, preotul Boac, a fost în ultimii 5 ani secretar al Protopopiatului. ,,M-a luat prin surprindere decizia ca eu să fiu numit în această funcţie”, a declarat el.

Preotul Iulian Mihai Boac are 42 de ani, este căsătorit şi are 2 copii: un băiat de 10 ani şi o fată de 7 ani. În 2001 a absolvit Facultatea de Teologie din cadrul ULBS Sibiu. Preot în Recea este din anul 2006, aceasta fiind prima şi singura biserică în care a slujit ca paroh.

Părintele Corlean a fost protopop vreme de 3 ani. Acesta, la rându-i, venise pe această funcţie după demisia protopopului Marcel Dobrea.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.