Pentru că avem multe de spus!

.

Recomandări de la Apă Canal privind protecția contoarelor de apă împotriva înghețului


sediu-apa-canalAvând în vedere temperaturile scăzute, S.C. Apă Canal SA Sibiu adresează câteva recomandări privind protecția contoarelor de apă împotriva înghețului:

 • în cazul în care contorul este montat într-un cămin de apometru, asigurați-vă că acesta are capacul închis și nu permite infiltrarea apei;
 • în căminul apometrului pot fi amplasate materiale termoizolante ca vata minerală, polistiren sau materiale textile. Asigurați-vă că nu deteriorați instalația, apometrul sau sigiliul acestuia în timpul operațiunilor;
 • protejați de îngheț inclusiv robinetele și conductele de după contor;
 • în situația în care contorul este montat în pivnițe sau subsoluri tehnice, geamurile și ușile vor fi închise spre a evita crearea curenților de aer rece;
 • dacă apometrul îngheață, nu utilizați apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezghețarea aparatului;
 • în cazul în care constatați că apometrul este înghețat, apelați Dispeceratul Apă Canal Făgăraș, telefon: 0268214281, 0728994500.

Apă Canal Sibiu precizează că, potrivit prevederilor Art. 6 din Contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligația de a asigura integritatea sistemelor de măsurare.

În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheț, utilizatorul este obligat să suporte costul întregii operațiuni de schimbare, precum și al contorului.

Apă Canal Sibiu solicită abonaților care dețin robineți sau cișmele în curți și grădini să nu lase robinetele deschise ca măsură împotriva înghețului. Consumurile în astfel de cazuri sunt: 4 picături/secundă cumulează 2,9mc/lună, iar un „fir“ de apă cu diametrul de 1 mm reprezintă aproximativ 6,5 mc/lună.
One thought on “Recomandări de la Apă Canal privind protecția contoarelor de apă împotriva înghețului

 1. Ghica

  Adica, daca ingheata si contorul(apometrul) este in strada in canal inchis, de ce sa platesc eu, utilizatorul, pt ca puturosii de la apa serv nu vin sa verifice, asa ceva n-am mai auzit, scarba de puturosi!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *