Pentru că avem multe de spus!

.

Referendumul va fi validat!


votPrimul prag pentru validarea referendumului pentru justiție a fost atins, după ce peste 30% dintre români s-au prezentat la urne, anunță ziare.com. Urmează acum un nou prag: 25% de voturi valabile (care nu sunt nule), procent raportat la întreg numărul de alegători.

După ce Legea referendumului a fost modificată de PSD, ca rezultatul să fie luat în considerare trebuie să fie întrunite două condiții esențiale. În primul rând, este nevoie ca 30% dintre românii cu drept de vot să se prezinte duminică la urne și să ceară și buletinele de vot pentru referendum, pe lângă cel pentru alegerile europarlamentare. Cu alte cuvinte, pentru ca referendumul să fie valabil, trebuie să participe la vot 5.480.080 de alegatori.

Apoi urmeaza un nou prag: 25% de voturi valabile (care nu sunt nule), procent raportat la intreg numarul de alegatori. Astfel, referendumul va fi validat daca 4.566.734 de alegatori au raspuns fie DA, fie NU.

Reamintim că, până la ora 18.00, s-au prezentat la urne pentru referendum 5.947.199 români în țară, procent de 32,55%.

La nivel de Brașov – 202.389 mii de alegători, adică 39,04%.

La Făgăraș s-au prezentat, până la ora 18.00 – 8.734 de făgărășeni cu drept de vot, adică un procent de 27.55%.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.