Rochii de închiriat doar la The Dress Up House!


Bulevardul Unirii, bl. 1B, mezanin, vizavi de BCR!

www.dressuphouse.ro

telefon: 0726 73 78 70

Cu siguranță nu de puține ori noi, doamnele, ne-am pus întrebarea: „Bun, și eu cu ce mă îmbrac la acest eveniment?“. O simplă întrebare de care, însă, depinde reușita unei seri! Iar dacă ne dorim să fim cochete, dar nu vrem să cheltuim o avere pentru fiecare eveniment, soluția cea mai bună este ÎNCHIRIEREA unei astfel de vestimentații de la.. The Dress Up House!

E ca și când ai împrumuta din dulapul unei prietene, doar că ai la dispozitie mult mai multe modele“ este de părere Alexandra Solomon, o tânără făgărășeancă ce a venit cu această ideea, de a deschide un magazin cu rochii de închiriat. Și nu orice fel de model și nu orice fel de rochie. Toate realizate de către designeri români de renume. La cei 32 de ani pe care îi are, Alexandra lucrează în domeniul financiar contabil, însă pasiunea ei pentru rochii de ocazie a determinat-o acum 3 ani să se gândească serios la deschiderea unei afaceri cu rochii de închiriat, la Făgăraș. Iar miercuri, 26 februarie, a avut loc deschiderea oficială.

Am finalizat cursurile facultării de Jurnalism la București, am și lucrat o perioadă în televiziune, la Antena 1 Brașov, Antena 2 și TVR. Însă am dorit să mă întorc acasă, la Făgăraș, să fiu alături de familia mea. Aici, la Făgăraș, mi-a venit ideea deschiderii unei astfel de afacere. Aveam câteva rochii de seară cu care nu aveam ce face. Le purtasem deja de două ori și voiam să fac ceva cu ele. Prietene de-ale mele îmi ceruseră cu împrumut rochiile și atunci m-am gândit de ce să nu fac un lucru bun și pentru alte persoane, care îmi apreciază gusturile, dar să și deschid o afacere aici“, își amintește Alexandra.

Branduri românești

Pentru că o rochie strălucitoare nu este o piesă vestimentară care poate fi purtată zilnic, iar de obicei costul este ridicat, închirierea poate fi soluţia salvatoare: rochii de cocktail, de gală, sau potrivite pentru evenimentele de zi. Sunt doar câteva dintre opţiunile pe care le au doamnele și domnișoarele care decid să închirieze ţinuta perfectă, iar economiile sunt substanţiale. Ca să nu mai vorbim și de faptul că rochiile de la The Dress Up House sunt creații românești, rochii realizate de designeri autohtoni.

În momentul de față deținem 65 de rochii și vom mai achiziționa încă 10. Sper ca pe viitor să mai achiziționez și altele. Acest concept nu este unul nou, dar cu ce venim noi nou este idea de promovare a designerilor și brandurilor românești. Promovăm doar designeri români, printre care Alina Cernătescu, Cloche și Style Up by Luminița Ungureanu. De asemenea avem și rochii de brand de la Starshiners, la fel, produs românesc“, explică Alexandra.

Outfit de fițe cu bani puțini

Pe lângă faptul că poți face economii, închirierea unei rochii îți dă ocazia de a purta creații de designer. „Prețul unei rochii variază în funcție de prețul de achiziție al rochiei, de material, dar și de timpul petrecut la crearea unei rochii. Rochiile de designeri, spre exemplu, sunt rochii realizate în cantitate limitată, pe dimeniuni date de clientă, la cerere. Nu prea sunt de serie, cum sunt cele de brand. La închirierea unei rochii facem un acord de închiriere. Eu nu cer garanție pentru o rochie, vreau să am o relație destul de apropiată cu clientele. Dacă vii la mine și închiriezi o rochie e ca și cum ai închiria o rochie de la o prietenă“.

Un avantaj al afacerii cu rochii închiriate este că merge bine și în vreme de criză, când oamenii sunt mai atenți la cheltuieli. Doamnele nehotărâte pot veni să probeze ținutele și pot beneficia de sfaturile Alexandrei. „Inclus în prețul de închiriere al unei rochii este și reparația, de exemplu, al unui fermoar. De asemenea putem modifica o rochie, dacă clienta dorește, însă este posibil ca acest lucru să genereze costuri suplimentare, în funcție de modificarea făcută. Clientele trebuie să știe că perioada maximă de închiriere a unei rochii este de 5 zile“, mai explică Alexandra.

Prețul de închiriere al unei rochii este strict corelat cu valoarea rochiei. Rochiile de peste 500 de lei includ și transportul. Iar clientele nu trebuie să curețe rochiile după ce le poartă. „Clientele nu trebuie să facă absolut nimic cu rochia. Ele primesc rochiile curățate și călcate, noi ne ocupăm de absolut tot. Ele trebuie doar să le poarte și apoi să le aducă înapoi“.

Seturi mamă-fiică

Pentru început The Dress Up House închiriază doar rochii de ocazie pentru doamne și domnișoare. Însă, pe viitor, Alexandra se gândește să achiziționeze și rochii set mamă-fiică. „În planul viitor de dezvoltare îmi doresc să achiziționez și set rochii mamă-fiică. Am contactat pe cineva din Sibiu care se ocupă cu așa ceva și deja ne gândim să creem rochii speciale doar pentru Dress Up House, set mamă-fiică“.

Finanțare europeană

Pentru deschiderea acestei afaceri, Alexandra a accesat fonduri europene. „The Dress Up House este un proiect cu finanțare europeană. Împreună cu alte 700 de persoane din zona Centru am aplicat la Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar 90 de proiecte, printre care și al meu, au fost câștigătoare. Tocmai din acest motiv toate achizițiile făcute pentru The Dress Up House sunt cu bani europeni, eu nu am venit cu aport propriu“.

Așadar, dacă trebuie să mergi la o nuntă, un botez sau la un alt eveniment și vrei să arăți fabulos, dar crezi că nu merită să-ți cumperi o rochie doar pentru o seară, atunci soluția este The Dress Up House!

Cu încredere poți suna la nr de telefon și îți va răspunde Alexandra, gata să te ajute! Cu ea vei stabili o întâlnire și cu siguranță vei alege rochia perfectă pentru eveniment!

(Alina ROMAN)

foto: Iustyn

Bulevardul Unirii, bl. 1B, mezanin, vizavi de BCR!

www.dressuphouse.ro

telefon: 0726 73 78 70

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.