Pentru că avem multe de spus!

.

S-au înlocuit conductele de apă de pe străzile Octavian Paler şi 13 Decembrie


Lucrările de înlocuire a conductelor de apă de pe aceste două străzi, începute în vară, au ajuns la final. La această oră se asfaltează porţiunile de carosabil şi trotuar pe care s-a lucrat.

Reabilitarea reţelei de apă a însemnat schimbarea totală a conductelor şi a branşamApa Canalentelor prin care trece apa.

,,Este o lucrare de amploare şi costă 600.000 de lei, bani care provin în totalitate din fondurile SC Apă Canal Sibiu. Iniţial, această lucrare a fost prinsă într-un proiect european, dar a trebuit să renunţăm la plan şi să ne grăbim să o facem mai devreme, cu altă sursă de finanţare, pentru că pe aceste străzi Primăria vrea să refacă întreg carosabilul pe baza unui proiect PNDL 1. Era firesc să introducem aceste conducte înainte de covorul asfaltic”, a precizat Vasile Manta, directorul sucursalei făgărăşene a Apă Canal SA.

Practic, au fost schimbate conductele pe toată porţiunea de drum cuprinsă între sensul giratoriu de pe strada Doamna Stanca şi linia de cale ferată de pe strada 13 Decembrie. conducta-apa

De asemenea, a fost trecută o conductă şi pe sub DN1 până pe strada Titu Perţia, pentru a face legătură cu viitoarele lucrări care se vor desfăşura şi acolo. Pentru a nu mai strica asfaltul şi sensul giratoriu de pe Drumul Naţional, traversarea conductei s-a făcut pe sub pământ, prin foraj.

Noile conducte au dimensiuni cuprinse între 125 şi 160 de mm. În acelaşi timp cu conductele, au fost montate şi alte branşamente la fiecare bloc şi la fiecare casă în parte. Vechile conducte de apă au rămas şi ele în pământ.

,,La această oră putem vorbi de o finalizare a acestei mari lucrări. Toate săpăturile au fost încheiate, iar 70% a fost deja acoperit, refăcut. Urmează să facem probele de presiune şi apoi tecerea pe noua reţea a consumatorilor”, a explicat directorul Manta.

Cu doi ani în urmă, pe aceste două străzi au fost înlocuite şi conductele de canalizare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *