Salco Serv a rămas fără directori


Conducerea operatorului de salubritate nu s-a aflat în această seară la dezbaterea publică organizată la Casa de Cultură, începând cu ora 18.00, pentru stabilirea unui nou tarif la salubritate, care să se practice de anul viitor.
A fost de faţă doar preşedintele Consiliului de Administraţie, Bogdan Nicolae. Din cadrul Primăriei Făgăraş au participat, alături de primarul Gheorghe Sucaciu, Ioana Hârţoagă şi Monica Beleaua.
În cadrul dezbaterii s-a hotărât ca din anul 2020 preţul la salubritate să scadă până la 9 lei/persoană în cazul persoanelor fizice, respectiv 120 de lei în cazul agenţilor economici.
Ca de fiecare dată, dezbaterea publică nu a fost lipsită de nemulţumirile oamenilor şi solicitarea de explicaţii amănunţite. Una dintre problemele ridicate a fost cea referitoare la lipsa, de la întâlnire, a celor din conducerea societăţii de salubritate.
Astfel, primarul a explicat cum s-a putut întâmpla acest lucru.
,,Nu e uşor să vii în faţa oamenilor să dezbaţi un preţ de salubritate, să le explici oamenilor un tarif, să justifici cantităţi de deşeuri şi aşa mai departe… În urma controlului, pe care noi l-am efectuat în luna septembrie, directorii, nu neapărat managerul, care erau responsabili pentru activităţile principale de la Salco, şi-au luat subit concedii medicale. În acel raport de după control sunt nişte lucruri care nu sunt chiar ortodoxe, pe care ei le-au făcut în ceea ce priveşte cheltuielile de la Salco. Vorbesc aici de directorul economic Eugenia Ciordaş şi directorul operaţional Mara Hordean, care sunt în concediu medical. Pe de altă parte, managerul numit de Consiliul de Administraţie şi selectat de firma de recrutare din Cluj, Bica Florin, văzând care este situaţia şi nemaifăcând faţă acesteia, astăzi şi-a înaintat demisia, cu data de mâine. Sperăm ca în viitor Consiliul de Administraţie să găsească o soluţie, să numească un director interimar, ca să avem cu cine lucra”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.