Pentru că avem multe de spus!

.

some text

,,Sănătate în Anul Centenarului” la Casa de Cultură


eveniment ionut casa de culturaAproximativ 100 de persoane de etnie romă din municipiul Făgăraș au participat vineri după-masa la o întâlnire la Casa de Cultură, aici unde au aflat lucruri despre igiena personală și a copiilor lor de la un medic de familie. Totul în cadrul proiectului ,,Educație și Interculturalitate în Anul Centenarului”, proiect cofinanțat de Primăria Făgăraș, Consiliul Local Făgăraș și Asociația Romilor din Făgăraș.

,,Este prima întâlnire din proiectul Educație și Interculturalitate în Anul Centenarului. Este un proiect cofinanțat de Primăria municipiului Făgăraș, Consiliul Local Făgăraș și Asociația Romilor din Făgăraș. Ne-am întâlnit cu 100 de persoane din Făgăraș, persoane de etnie romă, care au auzit, din partea unui medic, lucrurile, grija pe care trebuie să le aibă în ceea ce privește igiena personală și igiena copiilor lor, să învățăm să își trimită copiii curați la școală. La finalul întâlnirii le-am oferit fiecărui participant un kit igienico-sanitar. Sperăm ca prin această  activitate să îi învățăm și pe copii ce înseamnă igiena și să îi învățăm să fie responsabili”, ne-a spus Ionuț Androne, președinte Asociația Partida Romilor din Făgăraș.

Proiectul va continua și în perioada următoare cu alte activități.

eveniment ionut casa de cultura1,,În perioada următoare vor mai avea loc activități. Vinerea viitoare, de exemplu, vom mai avea o activitate, de această dată ne vom întâlni cu 30 de copii și 30 de adulți, le vom da celor 30 de copii câte un ghiozdan cu rechizite școlare. Vom aveam, de asemenea, o altă întâlnire la începutul lunii octombrie cu 20 de cadre didactice din Făgăraș la Primăria Făgăraș, împreună cu un reprezentant al ISJ Brașov. Iar la Cetatea Făgăraș vom expune 50 de desene și picturi dedicate Centenarului. Vom încheia acest proiect cu o excursie pentru 18 copii în Bărcut, unde vor sta 2 nopți și trei zile, vor face activități recreative, se vor juca, vor învăța lucrui noi”, ne-a mai spus Ionuț Androne.

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Local Făgăraș și Primăria Făgăraș, prin Programul Municipal pentru Finanțare Nerambursabilă din bugetul propriu al UAT Făgăraș, al Programelor, Proiectelor și acțiunilor pentru Educație și Sănătate pe anul 2018, sub Egida Centenarului Marii Uniri, valoarea proiectului este de 24.290 mii lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.