Pentru că avem multe de spus!

.

Săptămâna aceasta circulăm GRATUIT cu autobuzul local


Și în acest an municipiul Făgăraș s-a alăturat acțiunii Săptămâna Mobilității Europene! În perioada 16 – 22 septembrie, în Făgăraș au loc o serie de evenimente, concursuri, menite să încurajeze mersul pe jos sau pe bicicletă! De asemenea, sâmbătă, 22 septembrie, este programată și la Făgăraș – Ziua fără mașină! O zi în care făgărășenii sunt încurajați să circule prin oraș fără mașină. În acest sens, tot în cadrul Săptămânii Mobilității Europene făgărășenii vor circula prin oraș GRATIS cu autobuzul. Autobuzul public local oferă transport gratuit elevilor cât și părinților însoțitori.

În acest fel autorităţile locale îşi propun să încurajeze făgărăşenii să circule cu autobuzul municipiului. Astfel, se reduce gradul de poluare şi se descongestionează traficul zilnic.

Municipiul Făgăraş, ca semnatar al Convenţiei Primarilor, participă anual la campaniile de mobilitate: (EMW/SME) Săptămâna Mobilităţii Europene şi (TSG) Jocul Şarpelui în Trafic. Aceste campanii distractive şi eficiente ce se desfăşoară sub egida Comisiei Europene sunt destinate cetăţenilor, în special elevilor, pentru promovarea transportului sustenabil: mersul pe jos sau cu bicicleta, folosirea în comun a aceleiaşi maşini sau a mijloacelor de transport public local .

Ziua de 22 septembrie, anual, este declarată Ziua Europeană fără Maşină.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.